Superrollator bezorgt tante heel wat bekijks

 In Algemeen

Het gonsde al een tijdje, maar vandaag was ze er dan toch: LEA, de superrollator. Bij tante, in de oefentuin van de GRZ, het centrum voor Geriatrische Revalidatie Zorg. En dat bleef niet onopgemerkt, want LEA werd meteen bedolven onder cameraploegen, fotografen en de aandacht van journalisten.

Niet zo gek ook: de hypermoderne robotrollator lijkt wel van een andere planeet. Want LEA (behangen met sensoren) danst net zo gemakkelijk een walsje als een tango, wijst de weg terug naar huis als de (demente) gebruiker het even niet zo goed meer weet en herinnert aan ontbijt of medicijngebruik… Maar bovenal stelt de kroonjuweel van Robot Care Systems ouderen en hulpbehoevenden in staat om meer en beter te bewegen, waarmee zowel de kwaliteit van de zorg als die van het leven wordt verbeterd.

Met haar achterwielaandrijving verlicht ze niet alleen het lopen, LEA helpt ook het herstel te bevorderen na bijvoorbeeld een operatie. Enthousiast ‘proefkonijn’ Jan van Eekelen had gisteren de primeur, danste lichtvoetig de samba en verwonderde zich bij zoveel technisch vernuft. Drie fonkelnieuwe LEA’s worden na een proefperiode van zes weken op de GRZ ook nog getest bij patiënten met Parkinson en andere niet-aangeboren hersenletsel, daarna verhuizen de robotrollators naar Vissershaven voor wetenschappelijk onderzoek onder cliënten met dementie.

In de media:
Artikel en video BN DeStem
Artikel Bergen op Zoomse BODE