Applaus voor De Nieuwe Lindenburgh

 In Algemeen

Het is niet dat Wilfried Aper onbescheiden wilde klinken, dat zeker niet. Maar de manager vastgoed van tanteLouise had wel een duidelijke boodschap voor de toekomstige medewerkers van De Nieuwe Lindenburgh, waarvan de bouw binnenkort begint: “Het verpleeghuis waar jullie straks gaan werken, wordt het mooiste van het hele land.”

Het was blijkbaar niet teveel gezegd, want nadat iedereen de prachtige ontwerptekeningen had gezien, klaterde het applaus door de grote zaal van De Wallevis, waar de medewerkers en vrijwilligers van de huidige (tijdelijke) Lindenburgh de primeur hadden. Later deze week doet ‘het rondje langs de velden’ ook Onze Stede en De Nieuwe Haven aan. Daarnaast krijgen ook familieden en mantelzorgers en de directe buren van De Nieuwe Lindenburgh nog tekst en uitleg. Het nieuwe verpleeghuis, pal aan de Steenbergse haven, wordt een dorpje op zich met alle denkbare voorzieningen. Het ontwerp doet nog het meest denken aan de karakteristieke, kleurrijke pakhuizen die je soms nog ziet in historische handelssteden. Maar dan gebouwd volgens de allernieuwste inzichten en voorzien van moderne zorgtechnologie. Meer verklapt tante niet. Nog niet.

Informatie middag De Nieuwe Lindenburgh