Tante’s Beweegweek

 In Algemeen

Tijdens de Beweegweek van 2 tot en met 6 oktober staat het bewegen door de ouderen centraal. De beweegweek vindt plaats in de hele stichting.

Uit het onderzoek waar tanteLouise aan mee werkt, blijkt dat bewegen, hoe klein dit ook is, een positief effect heeft op de kwaliteit van leven en de achteruitgang vertraagt.

Bij bewegen door ouderen hoeft er niet altijd gedacht te worden aan een half uur per dag hardlopen. Het zelf roeren in een kopje koffie of zelf het bed op dekken is al belangrijke beweging. Het is belangrijk dat bewoners nog zelf doen wat ze kunnen, omdat ze het anders snel zullen verliezen.

We hopen door met zijn allen een week bewust met bewegen bezig te zijn een extra impuls te geven aan de beweegstimulering. Het doel is dat ook kleine dagelijkse beweegactiviteiten meer standaard worden. En dat op zo’n manier dat de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk blijft voor onze bewoners en de achteruitgang zo veel als mogelijk is vertraagd wordt. Beweegt u mee?