95-jarige dame kiest het wiel van Koos

 In Algemeen

Het klinkt als de titel van een verfilmd boek: De 95-jarige dame die het juiste wiel Koos en won! Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar het is wel zo. Bij de start van Tante’s Beweegweek stapte mevrouw Riemens goedlachs op de duofiets bij Koos Moerenhout en de kranige bewoonster van Moermont gaf de tweevoudig Nederlands kampioen wielrennen (goed voor zeven Tour de Frances) tot op de streep geen millimeter toe. Nu was haar voorbereiding ook voorbeeldig: als warming up maakte mevrouw eerst een rondje met raad van bestuur Conny Helder.

In Hoogerheide bij Heideduin was het ook raak: daar deelde de uiterst sportieve Piet Schuurbiers (wekelijks in de sportschool) de duofiets met Jeffrey van Agtmaal, die vorige week ook al werd gekroond als nationaal kampioen wielrennen, maar dan bij de wethouders.

In het kader van de Beweegweek is er binnen de diverse locaties van tanteLouise (in Onze Stede trapte directeur zorg Jan-Kees van Wijnen met dhr. Schoutens af) een stortvloed aan activiteiten. Van het vouwen van appeltasjes tot zitdansen en tafeldekken, van een speurtocht langs historische foto’s tot pittige gymnastiek. En daar horen natuurlijk ook hippe sportschoenen bij. Vooruit: om op dag één van de Beweegweek de wijsvingers wat los te klikken alvast heel veel foto’s.