Stefan bouwt in miniatuur met liefde voor de natuur

 In Algemeen

In Engeland zijn ze razend populair, de soms koddige maar altijd toverachtige fairy houses, feeënhuisjes. Bezoekers van Het Nieuwe ABG worden bij binnenkomst sinds kort ook verrast op zo’n sprookjesachtig miniatuur. De kans dat ze de architect en de bouwer ervan tegen het lijf lopen is groot. Stefan van der Hurk, 22 jaar en afkomstig uit Colijnsplaat, loopt in het kader van zijn opleiding tot Verzorgende IG stage in Het Nieuwe ABG waar hij ook nog weekendhulp is.

Hij toont twee modellen van zijn hand, waarvan die onder de kroonluchter in de centrale hal een regelrechte blikvanger is. Zelf noemt Stefan zijn creaties Miniatuur van Natuur. Dat komt omdat hij overwegend natuurlijke materialen als mos en schors gebruikt om zijn sprookjesachtige minihuisjes te knutselen, maar dan wel met een ongekend gevoel voor detail en finesse. Een verklaring voor zijn opmerkelijke hobby heeft Stefan ook, hij heeft iets met de natuur: ‘Als klein ventje was ik al van de hutjes en de holletjes.’ Zijn voorlopige meesterwerk, het betoverende fairy house van de familie Eikenboom, lokt bij bezoekers, bewoners en medewerkers overweldigende reacties uit. En wie zelf een kijkje wil nemen: bij de Eikenboompjes staat de deur altijd open!