Tante supertrots: Yvonne Faber wint Mantelzorg Award 2017!

 In Algemeen

De strijd om de Mantelzorg Award 2017 was spannend tot de laatste seconde. Aan de vooravond van de finale stemronde stond casemanager dementie Yvonne Faber nog op een verdienstelijke vierde plaats. “Maar met een overweldigende eindsprint passeerde ze op de slotdag alles en iedereen”, wist juryvoorzitter Maruschka Kroon, de winnares van vorig jaar.

Yvonne Faber was genomineerd voor de landelijke prijs door Esther van Tilborg. Die is zo blij met de wijze waarop Yvonne haar dementerende vader (en daarmee ook haar moeder) begeleidt, dat ze vindt dat Yvonne de beloning dubbel en dwars verdient. Gelukkig vonden dat dus ook de vele collega’s en andere fans die Yvonne op de valreep de prestigieuze prijs bezorgden. De award werd vanmiddag uitgereikt in een tot de nok gevuld Heideduin, waar fotografen, cameraploegen en schrijvende pers elkaar verdrongen om het moment vast te leggen. Aanvankelijk was het bedoeling dat Irene Moors de Mantelzorg Award zou uitreiken, maar die liet het op het laatste nippertje afweten. Dat kon de pret niet drukken: de aanwezigen klapten hun handen stuk, raad van bestuur Conny Helder, wethouder Lars van der Beek en raad van toezicht Robert Huijsman staken de loftrompet en Yvonne zelf was vooral verbouwereerd en blij verrast. Haar nominatie vond ze al bijzonder, maar dat ze ook zou kunnen winnen, daar had ze geen rekening mee gehouden: “Maar het is wel superleuk. En al die mensen, jeetje!”