Oeteldonks bezuukske

 In Algemeen

Het is voor De Pintvatters een traditie in eigen stad: ‘t Oeteldonk bezuukske. Maar vandaag bracht de carnavalsvereniging uit Den Bosch op eigen verzoek een bliksembezoek aan woonzorgcentrum Jacqueline. Anderhalf uur trakteerde het muziekgezelschap een bomvol restaurant Rozenhof op vrolijke Oeteldonkse maar ook Bergse carnavalsmuziek. Ook werd er tekst en uitleg gegeven over de verschillen maar ook de overeenkomsten tussen het Bossche carnaval en de Bergse vastenavond.

Beide steden onderhouden nauwe banden met elkaar en ook met tanteLouise is er een link: raad van bestuur Conny Helder woont niet alleen in Den Bosch maar is ook een fanatiek leutvierder. Ze reisde vandaag speciaal naar Bergen op Zoom af om het Bossche gezelschap te verwelkomen. En als iedereen het zo goed met elkaar kan vinden, dan is er alle reden tot een groot feest. De gezichten boekdelen… Genieten met een hoofdletter G was het ook in den Enghel. Behalve de Pintvatters kwam ook de n’Oòg’eid en z’n gevolg langs.

Oeteldonks bezuukske