Levensverhalen omgezet in kunst

 In Algemeen

De afgelopen weken zijn bewoners van St. Elisabeth creatief bezig geweest met het project ‘De Tijd van je leven’. Een samenwerking van de gemeente Bergen op Zoom, GGD West-Brabant, Cultuur Bedrijf, tanteLouise en lokale kunstenaars. Doel is om ouderen uit de wijk in contact te brengen met mensen uit verzorgingshuizen en daarmee eenzaamheid tegen te gaan en de kwaliteit van het leven te verbeteren. Mooi dat kunst daarin verbindt…

Of het nu ging om dans, een verhaal of schilderij: bewoners en buurtgenoten hebben, onder leiding van professionele kunstenaars, hard gewerkt aan hun meesterwerk. Deze week mochten ze in een heuse vernissage het resultaat laten zien aan familie en andere bewoners. De dansgroep beet de spits af. Zij begonnen met een filmpje en vertoonden natuurlijk ook hun kunsten nog een klein stukje live. Daarna was het de beurt aan de schildergroep, die allemaal een schilderij hebben gemaakt. Dat ze erg mooi zijn geworden blijkt wel uit het feit dat alle schilderijen in de locatie worden opgehangen! Het derde groepje sloot af met mooie gedichten. Kortom, stuk voor stuk mooie creaties die nog lang bij zullen blijven!

Tijd van je leven - dansgroep St. Elisabeth