Pluuzen’oed en muizegat in Stuûvenburgh

 In Geen onderdeel van een categorie

Een ding hoef je een Zeeuw niet te leren: a je j’n eign nie een keêr kietelt ei je nooit geên leute. En zo is het maar net. Weten ze nu ook in woonzorgcentrum Stuijvenburgh (bij gelegenheid: Stuûvenburgh) waar de zomerweken werden besloten met een heerlijke zilte Zeeuwse middag. Leden van de vereniging Ons Boeregoed gaven een inkijkje in het aloude waskot, maakten ter plaatse de enige echte Zeeuwse babbelaars en toonden unieke klederdrachten: van sluiermuts tot muizegat en van oorijzer tot pluuzen’oed. Restaurant Parkzicht puilde uit, enkele bewoners met Zeeuwse wortels pinkten zelfs weemoedig een traantje weg. Of ze verlekkerden zich, samen met alle andere aanwezigen, aan feestelijke drankjes, kakelverse bolussen of overheerlijke garnalenkroketjes. Ook niet te versmaden: de nieuwe haring uit de haringkar van kok Arthur Raaijmakers. En ook hij was in klederdracht! Mok ok è…