‘Hi Mark, ik ben bij tante, bij tanteLouise’

 In Geen onderdeel van een categorie

Hij had het er maar druk mee, minister Hugo de Jonge. Met al die wonderlijke innovaties die hij bij tanteLouise (letterlijk) voor ogen kreeg. Zoals de PharmaSee, een briljante toespassing van augmented reality waarmee tante beoogt om het aantal medicatiefouten drastisch terug te brengen. Druk had Hugo de Jonge het bij de start van eHealthweek ook met een project tegen eenzaamheid waarbij scholieren van basisschool De Borghoek via de iPad wekelijks contact leggen met bewoners van Residentie Moermont. Gewoon omdat het kan, maar vooral ook omdat het zo ontzettend leuk is voor beide partijen. Ook bij hemzelf rinkelde telefoon. Meer dan eens zelfs. De minister-president. Moet ook gebeuren. “Hi Mark, ik ben bij tante, bij tanteLouise. Vertel…”

Op bezoek in Vissershaven werd de minister uitvoerig bijgepraat over alle activiteiten die tanteLouise ontplooit in het kader van ‘Anders Werken’, waarbij slimme oplossingen worden gebruikt om te komen tot een nog veel efficiëntere zorg. Nodig omdat het aantal ouderen dat complexe zorg nodig heeft in rap tempo toeneemt, terwijl het aantal zorgprofessionals dat die zorg kan bieden op termijn juist afneemt. Kijk, dat soort initiatieven, daar heeft de minister wel oren naar. Maar net zo lief zijn hem de verhalen van de clienten, zoals van Adrie Dingemans, die toevallig alles weet van aardappelschillen. En van Fausto Coppi. Laat Hugo de Jonge nou ook de minister van sport zijn…