Voor beste dementiezorg ga je naar tante, meldt de BBC

 In Geen onderdeel van een categorie

Het is een indrukwekkend drieluik dat de BBC heeft gemaakt over een wereldwijd probleem: de enorme groei van het aantal mensen dat lijdt aan dementie. Maar ook over de (on)betaalbaarheid van die intensieve zorg en de vraag of er op termijn wel voldoende mensen zijn om die zorg te bieden. In de documentaire is een hoofdrol weggelegd voor tanteLouise. Een rondgang langs diverse landen – van dagopvang in Zuid-Korea tot vrijwilligersprojecten in Nigeria – leert dat Nederland op het gebied van goede, langdurige dementiezorg de absolute koploper is. Met tanteLouise als lichtend voorbeeld. De opnamen voor de documentaire zijn gemaakt in december. Aan het woord komen Joep Marcus, Katja Drost en Conny Helder, maar ook bewoner Cor Bruijs. Die liep ooit stage in Engeland en geeft – ook tot verrassing van de BBC-crew – een keurig inkijkje in de bijzondere werkwijze op de locatie Vissershaven, waar hij met zoveel plezier woont. In het Engels. Voor wie de aflevering wil beluisteren, klik op de link https://lnkd.in/d_cG6hs