Symposium 10-jarig jubileum Hospice de Markies

 In Geen onderdeel van een categorie

Hospice de Markies bestaat tien jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum houdt tanteLouise op donderdag 29 augustus een inspirerend symposium voor vakgenoten, samenwerkingspartners en relaties met als thema: Doodgewoon… maar ó zo bijzonder 

Diversiteit is een vast gegeven in onze maatschappij. Met z’n allen geven we kleur aan het leven, ieder op zijn of haar eigen manier. En we vinden het – tenminste, dat zeggen we – heel normaal dat alle mensen zichzelf mogen zijn. Maar is dat ook echt zo? 

Hoe is het, als je niet in Nederland geboren bent, om palliatief (terminaal) ziek te zijn en niet thuis te kunnen blijven om te sterven? Heeft u gasten waarvan u weet dat ze een andere geaardheid hebben? Of cliënten misschien zonder een vaste woon- of verblijfplaats? In de zorg ontmoet je mensen uit verschillende culturen en met verschillende leefstijlen. Hoe ga je daar als professional respectvol mee om en hoe bied je de best mogelijke zorg? 

Datum:     donderdag 29 augustus
Tijdstip:   15.30 uur tot 19.00 uur, daarna is er gelegenheid voor een drankje
Locatie:    Groot Arsenaal, Rijtuigweg 44, 4611 EL Bergen op Zoom

Sprekers:

  • Palliatieve zorg voor dak- en thuislozen, een uitdaging of een…
    Marcel Slockers is huisarts en straatdokter bij CVD Havenzicht. Samen met Andrea van der Gevel, zorgcoördinator verpleegbedden CVD Havenzicht en straatverpleegkundige neemt hij je mee naar een bijzondere werkelijkheid.
  • Beleving van ziekte en dood bij niet-westerse migranten
    Saida Aoulad Bakit is Islamitisch geestelijk verzorger in het Radboud UMC
  • Palliatieve zorg in alle kleuren van de regenboog
    Karin Pool is longarts in het Rode Kruis ziekenhuis Beverwijk en mede-oprichter van ‘Roze in Wit’ dat zich sterk maakt voor meer zichtbaarheid van LHBTI+ in de zorgsector.

Doelgroep:
Verpleegkundigen, verzorgenden, artsen, paramedici en vrijwilligers

Inschrijving:
Je kunt je inschrijven via https://hospicedemarkies.nl/10-jarig-jubileum en ontvangt een bevestiging van je aanmelding.