De dagen worden korter en het weer guurder…

 In Geen onderdeel van een categorie
Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. In de laatste periode wordt er traditiegetrouw toegewerkt naar de feestelijke dagen rondom kerst en oud en nieuw. Gezellig samen binnen zitten, terwijl het buiten koud en donker is. De lichtjes in de straat. De voorpret van het versieren van de boom, het kopen van een nieuwe outfit en de spanning voor het feest. Vroeger, toen je samen met je moeder de kerstboom versierde, kerstliedjes aan, ballen van de zolder, overviel het je zomaar. Zonder je best ervoor te hoeven doen, was het daar: het kerstgevoel…
Tijdens deze dagen genieten we van het samen zijn met de hele familie. Tijd om even terug te kijken… Wat is er weer veel gebeurd dit jaar. In de wereld, in ons land, de Brabantse Wal, de straat en zeker ook voor de familie van tante. Goede dingen die ons blij maken en waar we van houden. Maar laat de december maand nu ook net de tijd zijn dat het soms extra hard aankomt dat je alleen bent, dat iemand die je enorm graag ziet ziek is of dat je dit jaar een dierbare bent verloren… Nu je volwassen bent en niet zo zorgeloos meer als toen je nog klein was, is het soms wat lastiger om dat magische gevoel te ervaren. Allemaal redenen waarom je misschien het kerstgevoel nog mist.
Het echte kerstgevoel creëer je gelukkig zelf… Probeer de komende dagen eens stil te staan wat kerst voor jou betekent. Wat vind jij nu ècht belangrijk in deze dagen? Wat maakt de dagen voor jou fijn? Alles is oké, vier kerst op jouw manier! Vier het op de manier die voor jou goed voelt, niet op de manier die van je verwacht wordt. Kerst is zoveel meer dan een feest. Het is het ultieme thuis zijn. Omringd door warmte en liefde. Eén lichtje is sterker dan alle duisternis van de wereld… Tante wenst jou en al wie je lief is alle goeds en fijne dagen!