Conny Helder bestuurslid ActiZ: ‘De ouderenzorg staat voor grote opgaven’

 In Geen onderdeel van een categorie

Conny Helder, bestuurder van tanteLouise, is sinds begin dit jaar lid van het bestuur van ActiZ. ActiZ is de landelijke branchevereniging van bijna 400 organisaties die zorg bieden aan ouderen, (chronisch) zieken en jeugd. ‘Om de zorgvraag in de toekomst aan te kunnen, wordt het steeds belangrijker dat we als sector samenwerken.’

Binnen het achtkoppige ActiZ-bestuur (met oud-minister Henk Kamp als voorzitter en nog zes bestuurders van collega-zorgorganisaties) is Conny Helder algemeen bestuurslid en woordvoerder. Ze zal dus regelmatig te horen en te zien zijn in landelijke media. Afgelopen weken kwam ze al een aantal keer in het nieuws voorbij, onder andere over het coronavirus. Helder: ‘Ik mag, vanuit ActiZ – en natuurlijk ook vanuit tanteLouise –  richting publiek, politiek en andere sectoren vertellen waar we in onze sector mee bezig zijn, wat voor moois er allemaal gebeurt maar ook welke problemen we zien. Een belangrijke stem om te laten horen.’

Nieuwe vormen van dementiezorg

TanteLouise zet zich graag in voor de sector. De ouderenzorg staat immers voor grote opgaven. Hoe we ondanks de groeiende en complexer wordende vraag van ouderen nog steeds goede zorg leveren in de toekomst, zonder dat de sector overbelast raakt, bijvoorbeeld. ‘We ontkomen er niet aan om nieuwe vormen van dementiezorg te ontwikkelen’, zegt Helder.

Samen kom je verder

Het is daarvoor belangrijk dat zorgorganisaties met elkaar samenwerken. ‘We moeten als sector opschalen en innovatie verspreiden. Van elkaar leren. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder.’ TanteLouise was daarom al lid van onder meer het Care Innovation Center (CIC) en Anders Werken in de zorg, samenwerkingsverbanden binnen de sector. En nu dus ook van het ActiZ-bestuur. ‘TanteLouise brengt, als een van de voorlopers in dementiezorg, veel innovatie op gang. We kijken anders naar hetzelfde. Die blik en kennis nemen we graag mee.’