Wethouder Mignon van der Zwan verwelkomt eerste studenten voor LandGoedLeren

 In Geen onderdeel van een categorie
Vandaag werden de eerste studenten verwacht op Landgoed Vrederust voor het LandGoedLeren. Zij gaan van start met de deeltijdopleiding MBO-V of Verzorgende IG/Maatschappelijke zorg. Wethouder Mignon van der Zwan – Brasser gaf om 11.00 uur de aftrap door de studenten officieel welkom te heten. Daarna stond er een feestelijke lunch klaar voor de studenten.
Naast de officiële aftrap door de wethouder was er ook ruimte voor de studenten om kennis te maken met de verschillende zorgorganisaties op het landgoed en met opleider Curio. Er werd uitleg gegeven over de inhoud van de opleidingen en er was ter kennismaking een speeddate en quiz voor de studenten georganiseerd. Monique (Praktijkopleider bij tanteLouise) heeft er ontzettend veel zin in en vertelt deze morgen enthousiast over de opleiding en onze organisatie. Een geslaagde start. Tante wenst Maaike, Jane, Mirella, Loubna, Femke – en alle anderen! – succes, wijsheid, inspiratie maar vooral veel plezier tijdens de opleiding!
LandGoedLeren is het nieuwe opleidingsinstituut van zorgorganisaties GGZ WNB, ASVZ, SDW, tanteLouise en beroepsopleider Curio. Studenten kunnen bij de zorgorganisaties theorie en praktijk combineren om het vak van verpleegkundige of verzorgende te leren. Door als landgoedpartners samen te werken en samen invulling te geven aan deze nieuwe manier van opleiden, is het voor de studenten mogelijk om verschillende leerroutes te volgen en ervaring op te doen in diverse sectoren van de zorg.

Zuid-West TV heeft een prachtig item over LandGoedLeren gemaakt. Veel kijk plezier!