Mondkapjes bij tante

 In Geen onderdeel van een categorie

Het aantal coronabesmettingen neemt helaas snel toe. Ook in onze regio. Vanaf vandaag dragen medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers van tanteLouise daarom standaard een mondneusmasker als ze zorg verlenen binnen 1,5 meter afstand van onze bewoners. Als extra voorzorgsmaatregel. Buiten die 1,5 meter geldt: een mondkapje is niet verplicht, maar mag wel.

We doen dit omdat onze regio  (Midden- en West-Brabant) afgelopen week naar een hoger risiconiveau is gegaan. De overheid stelt deze risiconiveaus wekelijks vast. Het aantal coronabesmettingen neemt zo snel toe, dat we extra voorzichtig moeten zijn.

Zorg binnen 1,5 meter
Voor alle medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers van tanteLouise geldt: als u zorg- of ondersteuningstaken verricht binnen 1,5 meter afstand van uw naaste, draag dan een chirurgisch mondneusmasker (type IIR). De maskers worden door tanteLouise verstrekt. In het filmpje hieronder staat de juiste manier van op- en afzetten.

Voor wie wel op bezoek komt bij tanteLouise, maar geen zorgtaken uitvoert zoals afgesproken in het zorgleefplan, geldt: houd altijd 1,5 meter afstand. Een mondkapje is niet verplicht, maar mag wel. Gebruik er dan wel een van tanteLouise. Mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers zijn eerder deze week over deze maatregel geïnformeerd.

Afstand houden en handhygiëne
Afstand houden en goede handhygiëne zijn en blijven de allerbelangrijkste voorzorgsmaatregelen om verspreiding te voorkomen. Op deze pagina staan al onze maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.