icon_massage

Dieet- en Voedingsadvies

Eten en drinken: u doet het iedere dag. Het is één van de basisprincipes voor een gezond en sociaal leven. De juiste voeding verhoogt uw weerstand en draagt bij aan een fit gevoel. Bij gezondheidsproblemen speelt voeding vaak een belangrijke rol. De diëtist kan u adviseren en begeleiden om uw voedings- patroon te verbeteren. De diëtist houdt daarbij zoveel mogelijk rekening met uw eigen voedingsgewoonten.

Wat doet een diëtist

Een diëtist is specialist op het gebied van voeding, leefstijl en gezondheid. Een algemene misvatting over de diëtist is dat deze alleen maar mensen helpt met afvallen. Voeding speelt bij veel ziektebeelden een belangrijke rol, bijvoorbeeld bij COPD, diabetes mellitus, ondervoeding, de ziekte van Parkinson, decubitus, hartfalen, en maag- en darmproblemen. De diëtist heeft specifieke kennis over voedingspatronen, de samenstelling van voedingsmiddelen, en de functie van voedingsstoffen in het lichaam. U kunt daarnaast terecht voor voedingsadvies bij zwangerschap, kinderen, eetstoornissen, overgewicht of allergieën. De diëtisten houden hierbij zoveel mogelijk rekening met uw eigen voedingsgewoonten. U ontvangt een persoonlijk advies op maat.

Diëtisten

Leonie Verheijen

icon_handen_wit

Meer informatie?

Wilt u bijvoorbeeld weten of de behandeling die u nodig heeft wordt vergoed door uw zorgverzekeraar of moet er nog een indicatie worden aangevraagd, dan kunt u voor raad en daad terecht bij het Cliëntenservicebureau. Zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar op het telefoonnummer 0900 – 900 4444. We helpen u graag verder!