icon_massage

Logopedie

Spreken is zilver, zwijgen is goud, zegt het spreekwoord. Soms is het beter om je mond te houden. Maar wat als je door hersen­letsel, een beroerte of ouderdom moet zwijgen of minder goed uit je woorden kan komen of als eten en drinken problemen geeft? In veel gevallen kan logopedie u helpen beter te communiceren en veiliger te eten en drinken.

Wat doet een logopedist

  • Om het slikken veiliger te laten ver­lopen, adviseert de logopedist wat u veilig kunt eten en drinken en leert u de spieren die bij het slikken betrokken zijn te trainen.
  • De logopedist kan u helpen om uw stemkwaliteit te verbete­ren en het stemvolume aan te passen.
  • Soms heeft uw omgeving moeite met u te verstaan. Door articulatietraining kan de logopedist ervoor zorgen dat u dui­delijker spreekt en dat daardoor de mensen in uw omgeving u beter ver­staan zo kan u zich beter duidelijk ma­ken en verbetert de communicatie met de mensen om u heen.
  • De logopedist geeft adviezen over het om­gaan met slechthorendheid. U kan daarmee de communicatie bevorderen. Als dat nodig is, wordt er bij u een hoortest afgenomen

Logopedisten

Iris Bastick – Otten
Kwaliteitsgeregistreerd

Manouk Willekens
Kwaliteitsgeregistreerd

Lisanne Goudswaard
Kwaliteitsgeregistreerd

icon_handen_wit

Meer informatie?

Wilt u bijvoorbeeld weten of de behandeling die u nodig heeft wordt vergoed door uw zorgverzekeraar of moet er nog een indicatie worden aangevraagd, dan kunt u voor raad en daad terecht bij het Cliëntenservicebureau. Zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar op het telefoonnummer 0900 – 900 4444. We helpen u graag verder!