icon_massage

Muziektherapie

Muziek doet wat met een mens. Muziek activeert of ontspant. Het beïnvloedt je stemming en roept herinneren op. Ritme zet aan tot bewegen. Muziektherapie is bij tanteLouise dus niet voor niets een belangrijke behandelvorm. Met muzikale middelen werkt de therapeut aan het verbeteren, stabiliseren of accepteren van cognitieve, lichamelijke, emotionele en sociale problemen.

Wat doet een muziektherapeut

  • De gediplomeerde muziektherapeuten van tanteLouise passen verschillende werkvormen toe. Cliënten maken zelf muziek of luisteren naar muziek met opdrachten. Dat kan zowel individueel als in een groep.
  • De therapie richt zich op onder meer probleemgedrag, stemmingsproblemen en cognitieve, somatische en identiteitsproblematiek. Neurologische muziektherapie richt zich specifiek op zintuigelijke en motorische vaardigheden, spraak/taal en cognitieve vaardigheden.
  • De therapeut werkt altijd vanuit een duidelijk behandeldoel, aangepast aan de klachten of aandoening(en). Hoewel het beleven van plezier van grote waarde kan zijn voor de cliënt, staat dit binnen de therapie niet op de voorgrond. Hierin onderscheidt muziektherapie zich van recreatieve muziekactiviteiten.

Voor wie

Bij tante wordt muziektherapie toegepast bij zowel lichamelijke als psychogeriatrische aandoeningen. Bijvoorbeeld bij mensen met dementie, Korsakov of niet-aangeboren hersenletsel. Een verwijzing voor de therapie loopt via de specialist ouderengeneeskunde, de psycholoog of de sociaal psychiatrisch verpleegkundige.

Muziektherapeuten

tl_muziektherapeuten-3583

Onze muziektherapeuten, van links naar rechts: Fleur van Breugel, Dénise Mulders-Hölscher, Thirza Sprinkhuizen, Jan de Koster en Judith Oliemans.

icon_handen_wit

Meer informatie?

Wilt u bijvoorbeeld weten of de behandeling die u nodig heeft wordt vergoed door uw zorgverzekeraar of moet er nog een indicatie worden aangevraagd, dan kunt u voor raad en daad terecht bij het Cliëntenservicebureau. Zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar op het telefoonnummer 0900 – 900 4444. We helpen u graag verder!