TanteLouise https://tantelouise.nl De beste zorg, waar thuis ook is Fri, 20 Apr 2018 10:41:55 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.5 Mannensoos: ouderwetse leverworst en kaas met een zilveruitje! https://tantelouise.nl/2018/04/18/mannensoos-ouderwetse-leverworst-en-kaas-met-een-zilveruitje/ https://tantelouise.nl/2018/04/18/mannensoos-ouderwetse-leverworst-en-kaas-met-een-zilveruitje/#respond Wed, 18 Apr 2018 07:58:25 +0000 https://tantelouise.nl/?p=2984 Het bericht Mannensoos: ouderwetse leverworst en kaas met een zilveruitje! verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

Zo, is dat even lekker, zo’n middagje als mannen onder elkaar. Koud pilsje erbij en een ouderwetse plak leverworst en een blokje kaas. Bewoners van tanteLouise – echte mannen – schoven vandaag aan bij Ricoh in Bergen op Zoom voor de eerste echte mannensoos. Samen met medewerkers van Ricoh en partner DHL genoten zij van een lekker informeel programma. De soos volgt op de kerstlunch die Ricoh eerder hield voor ouderen van tanteLouise. Toen viel op dat met name de mannelijke deelnemers opbloeiden toen zij eens lekker konden bijkletsen met hun tafelgasten.

Volgens Connie Zagers, coördinator vrijwilligerswerk bij tanteLouise, zitten mannen doorgaans wat meer verlegen om een praatje, daar waar vrouwen wat gemakkelijker aansluiten bij een workshop of een gymlesje. Voor Ricoh aanleiding om de emancipatie even te laten varen en een eerste echte mannensoos op touw te zetten. Het werd een succes, niet in het minst door de medewerking van taxibedrijf Revo en cateraar Vermaat. TanteLouise trakteerde iedereen op een kleurrijke mok. Bij tante zijn deze kanjers van Ricoh altijd welkom. En kunnen ze ook nog eens bij elkaar op de koffie…

Mannensoos bij Ricoh

Het bericht Mannensoos: ouderwetse leverworst en kaas met een zilveruitje! verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2018/04/18/mannensoos-ouderwetse-leverworst-en-kaas-met-een-zilveruitje/feed/ 0
Paashazen bij tanteLouise gespot https://tantelouise.nl/2018/03/29/paashazen-bij-tantelouise-gespot/ https://tantelouise.nl/2018/03/29/paashazen-bij-tantelouise-gespot/#respond Thu, 29 Mar 2018 08:13:54 +0000 https://tantelouise.nl/?p=2960 Het bericht Paashazen bij tanteLouise gespot verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

Tante is de afgelopen weken overspoeld met prachtige kunstwerken en knutselwerkjes. Zomaar? Nee, natuurlijk niet: er was een cadeaubon voor speelgoed te winnen! In de aanloop naar Pasen mochten alle kinderen van medewerkers van tanteLouise tot vorige week een paaskleurplaat inleveren op de locatie waar papa of mama werkt. Voor kinderen van Het Nieuwe ABG was de spannende ontknoping zaterdag al; daar sleepte Kaylee met haar prachtige creatie de hoofdprijs in de wacht. En op het Servicebureau mocht Julia zich de winnares van de wedstrijd noemen. Geheel onverwacht mocht ze na school samen met haar stoere grote broer Ralph (die ook nog wat lekkers kreeg!) mee naar ‘mama’s werk’, waar ze de prijs overhandigd kreeg door twee hele toffe paashazen! Van harte gefeliciteerd Kaylee en Julia!

Op hun Paasbest!
Twee paashazen met een mand vol chocolade eitjes, begonnen gisteren hun route bij De Lindenburgh, waar ze bewoners verrasten tijdens hun bakje koffie. Het was soms even schrikken, zo’n levensechte paashaas, maar uiteindelijk wilde iedereen wel op de foto met ze. Vervolgens ging de twee sping-in-het-velds door naar Jacqueline en Het Nieuwe ABG waar ook de nodige ‘selfies’ werden gemaakt. Een paashaas kom je tenslotte niet iedere dag tegen…

Ter afsluiting bezochten de twee de GRZ. Daar was de spanning om te snijden, want de uitslag van de paaskleurwedstrijd werd bekend gemaakt. Jammer genoeg kon de winnares van de hoofdprijs – de 6-jarige Elise – niet aanwezig zijn, maar voor de andere kunstenaars was er ook een beloning. Ondertussen haalde Amber op Stuijvenburgh de eerste prijs binnen. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Het bericht Paashazen bij tanteLouise gespot verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2018/03/29/paashazen-bij-tantelouise-gespot/feed/ 0
Tante zet ‘m op: meer muziek in het leven van cliënten https://tantelouise.nl/2018/03/01/tante-zet-m-op-meer-muziek-leven-clienten/ https://tantelouise.nl/2018/03/01/tante-zet-m-op-meer-muziek-leven-clienten/#respond Thu, 01 Mar 2018 11:01:01 +0000 https://tantelouise.nl/?p=2922 Het bericht Tante zet ‘m op: meer muziek in het leven van cliënten verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
Het is één van de vele voorstellen die in het kader van het project Waardigheid en Trots vorig jaar is ingediend: extra muziek in het leven van onze cliënten brengen. Inmiddels is er een proef gestart en kunnen veel bewoners al genieten van hun favoriete muziek. Hoe dat werkt? “Met de input van de mantelzorger of familie en de zorgmedewerkers stellen wij een persoonlijke afspeellijst samen. Deze input is erg belangrijk, want zij kennen de muzikale voorkeuren van de bewoner natuurlijk het best”, vertelt muziektherapeut Thirza Sprinkhuizen. “De favoriete muziek kan op specifieke momenten via een koptelefoon worden aangeboden. Bijvoorbeeld voor het bieden van een rustmoment”, vertelt Thirza verder.

Waarom meer muziek?
Muziek roept emoties op en brengt specifieke herinneringen tot leven. Vaak vrolijk, maar net zo goed verdrietig. Het kleurt de stemming van ieder mens en heeft grote invloed op ons gedrag, zeker bij mensen die lijden aan dementie. Professor Dr. Erik Scherder heeft aangetoond dat het deel in de hersenen dat muziek verwerkt, niet door dementie wordt aangetast. Voor mensen met dementie is muziek daarom een belangrijke bron om voeling te houden met hun identiteit en waardigheid. Daarnaast zorgt muziek ook voor andere positieve effecten:

  • Het verlaagt de hartslag en bloeddruk door een kalmerend, stressverlagend effect
  • Het maakt endorfine aan dat als pijnstiller en stemmingsverbeteraar werkt
  • Het vermindert de productie van hormonen die gerelateerd zijn aan stress en angst en het verhogen van de immuniteit
  • Het vermindert het gevoel van isolatie
  • Het verbetert de stemming, het gedrag, het cognitief functioneren en de sociale vaardigheden

Meer weten?
Heeft u vragen over het project of wilt u meer weten? Neem gerust contact op met een van de muziektherapeuten via muziektherapie@tantelouise.nl.

Het bericht Tante zet ‘m op: meer muziek in het leven van cliënten verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2018/03/01/tante-zet-m-op-meer-muziek-leven-clienten/feed/ 0
Online seminar van CZ ‘Gewoon vergeetachtig of dementie?’ https://tantelouise.nl/2018/02/14/online-seminar-cz-gewoon-vergeetachtig-dementie/ https://tantelouise.nl/2018/02/14/online-seminar-cz-gewoon-vergeetachtig-dementie/#respond Wed, 14 Feb 2018 10:53:09 +0000 https://tantelouise.nl/?p=2887 Het bericht Online seminar van CZ ‘Gewoon vergeetachtig of dementie?’ verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

Maakt u zich zorgen over de vergeetachtigheid van uw naaste? En vermoedt u dat er méér aan de hand is? Dit kan veel zorgen geven. Zeker als uw omgeving uw vermoeden niet deelt. Dit seminar helpt u op weg het vermoeden van dementie bespreekbaar te maken.

Volg op donderdag 22 februari om 19.30 uur het gratis online seminar: ‘Gewoon vergeetachtig of dementie?’. Het online seminar is gericht op iedereen die iemand in zijn of haar naaste omgeving heeft, waarbij men twijfelt of er sprake zou kunnen zijn van dementie. Voor medewerkers, vrijwilligers, familieleden en/of mantelzorgers kan dit seminar ook interessant zijn.

Tijdens het seminar geven experts Gerben Jansen (casemanager), Freek Gillissen (verpleegkundig consulent) en Jacqui van Kemenade (huisarts) praktische tips en beantwoorden ze vragen als:

• Hoe herken ik de symptomen van dementie?
• Hoe maak ik het vermoeden van dementie bespreekbaar?
• Hoe zorg ik dat er duidelijkheid komt over mijn vermoeden?
• Waarom is het stellen van een diagnose bij dementie zo belangrijk?
• Waar kan ik terecht voor een diagnose?

Kortom, een praktisch seminar over een moeilijk onderwerp.

Gelukkig hoeft u er de deur niet voor uit: u volgt het seminar gewoon op uw tablet, computer of smartphone. En als u vragen hebt, kunt u ze tijdens de uitzending meteen stellen aan de experts.

Aanmelden is heel gemakkelijk
Het seminar is gratis en iedereen kan deelnemen. Aanmelden gaat heel snel en eenvoudig. Ga naar de website en vul uw gegevens in. Dan ontvangt u een bevestigingsmail met meer informatie. Kunt u niet op 22 februari, maar heeft u wel interesse in het seminar van CZ? Meld u dan toch aan. U ontvangt na het seminar een e-mail, zodat u het op een later tijdstip terug kunt kijken.

Het bericht Online seminar van CZ ‘Gewoon vergeetachtig of dementie?’ verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2018/02/14/online-seminar-cz-gewoon-vergeetachtig-dementie/feed/ 0
Oeteldonks bezuukske https://tantelouise.nl/2018/01/28/oeteldonks-bezuukske/ https://tantelouise.nl/2018/01/28/oeteldonks-bezuukske/#respond Sun, 28 Jan 2018 21:36:46 +0000 https://tantelouise.nl/?p=2879 Het bericht Oeteldonks bezuukske verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

Het is voor De Pintvatters een traditie in eigen stad: ‘t Oeteldonk bezuukske. Maar vandaag bracht de carnavalsvereniging uit Den Bosch op eigen verzoek een bliksembezoek aan woonzorgcentrum Jacqueline. Anderhalf uur trakteerde het muziekgezelschap een bomvol restaurant Rozenhof op vrolijke Oeteldonkse maar ook Bergse carnavalsmuziek. Ook werd er tekst en uitleg gegeven over de verschillen maar ook de overeenkomsten tussen het Bossche carnaval en de Bergse vastenavond.

Beide steden onderhouden nauwe banden met elkaar en ook met tanteLouise is er een link: raad van bestuur Conny Helder woont niet alleen in Den Bosch maar is ook een fanatiek leutvierder. Ze reisde vandaag speciaal naar Bergen op Zoom af om het Bossche gezelschap te verwelkomen. En als iedereen het zo goed met elkaar kan vinden, dan is er alle reden tot een groot feest. De gezichten boekdelen… Genieten met een hoofdletter G was het ook in den Enghel. Behalve de Pintvatters kwam ook de n’Oòg’eid en z’n gevolg langs.

Oeteldonks bezuukske

Het bericht Oeteldonks bezuukske verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2018/01/28/oeteldonks-bezuukske/feed/ 0
Vor de leut https://tantelouise.nl/2018/01/22/vor-de-leut/ https://tantelouise.nl/2018/01/22/vor-de-leut/#respond Mon, 22 Jan 2018 10:32:04 +0000 https://tantelouise.nl/?p=2875 Het bericht Vor de leut verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

Het is het moment waarnaar velen hebben uitgekeken, ook binnen tanteLouise. De voorpret kan beginnen! Heel West-Brabant neemt een leutige aanloop naar het feest der feesten. In ‘t Krabbegat geldt het Neuzebal als de traditionele aftrap, in Strienestad kent de leut geen grenzen en doen ze traditioneel iets met snorren, in de Zuidwesthoek gaan ze voor niet minder dan een Prinsenbal. Maar waar je ook bent en hoe je het ook viert, doe het Mè d’éél oew art! TanteLouise wenst alle leutvierders, jong en oud, een fantastische start van de vastenavendperiode. Agge mar leut et!

Het bericht Vor de leut verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2018/01/22/vor-de-leut/feed/ 0
Goed geregeld weer, de levering van alle medicijnen… https://tantelouise.nl/2018/01/12/goed-geregeld-weer-levering-medicijnen/ https://tantelouise.nl/2018/01/12/goed-geregeld-weer-levering-medicijnen/#respond Fri, 12 Jan 2018 13:05:42 +0000 https://tantelouise.nl/?p=2866 Het bericht Goed geregeld weer, de levering van alle medicijnen… verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

Na alle nieuwjaarsborrels, kerstdiners en ijspret nu ook weer eens aandacht voor een hele serieuze aangelegenheid. Hoort er ook bij, toch? En niet onbelangrijk: tanteLouise heeft een nieuw contract gesloten met het Bravis ziekenhuis voor de levering van geneesmiddelen aan al onze verpleeglocaties. De samenwerking met de ziekenhuisapotheek dateert al van 2013 maar na een verdere verfijning van de farmaceutische zorgverlening (van het klaarmaken van de medicijnen tot het bezorgen ervan en het toezicht daarop) bestond behoefte aan een nieuwe overeenkomst. Dat contract is inmiddels officieel van kracht nu raad van bestuur Bianka Mennema van Bravis samen met Conny Helder en apotheker Esther Vossebeld op het Boerenverdriet hun krabbel hebben gezet. Gezien de blije gezichten bij beide bestuurders is dat een prettig en geruststellend gevoel. Vrolijke foto, niet?

Het bericht Goed geregeld weer, de levering van alle medicijnen… verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2018/01/12/goed-geregeld-weer-levering-medicijnen/feed/ 0
Heel tante smult van ‘lekker begin van 2018’ https://tantelouise.nl/2018/01/12/heel-tante-smult-lekker-begin-2018/ https://tantelouise.nl/2018/01/12/heel-tante-smult-lekker-begin-2018/#respond Fri, 12 Jan 2018 13:02:12 +0000 https://tantelouise.nl/?p=2863 Het bericht Heel tante smult van ‘lekker begin van 2018’ verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

Ze zijn best wel wat gewend bij restaurant Watertuin in Bergen op Zoom. Maar ruim duizend gasten op één dag, dat is zelfs daar geen dagelijkse kost. De keuze van tanteLouise om het nieuwe jaar – letterlijk – lekker te beginnen, had dan ook wat voeten in aarde. Maar zie: zowel het riante ontbijt, de smakelijke lunch als het overheerlijke diner verliepen vlekkeloos. Nou ja, er sneuvelde misschien een enkel glaasje en er viel wel eens een bord, maar dat mocht de pret niet drukken. Zeker niet bij een overvloed aan nieuwjaarswensen en gezellige praatjes en dan ook nog onbeperkt genieten van een ongekend aanbod aan gerechten uit alle windstreken. Opvallend was het wel dat de verkeersdiensten tot drie keer toe een meterslange file van langzaam en stilstaand verkeer – zo steeds tegen het einde van elke sessie – over het hoofd zagen: een immens lange rij bij de toetjes met als eindpunt de chocoladefontein…

Het bericht Heel tante smult van ‘lekker begin van 2018’ verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2018/01/12/heel-tante-smult-lekker-begin-2018/feed/ 0
Op tante kunnen we bouwen, ook in 2018! https://tantelouise.nl/2017/12/31/op-tante-kunnen-we-bouwen-ook-2018/ https://tantelouise.nl/2017/12/31/op-tante-kunnen-we-bouwen-ook-2018/#respond Sun, 31 Dec 2017 13:09:44 +0000 https://tantelouise.nl/?p=2853 Het bericht Op tante kunnen we bouwen, ook in 2018! verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

Nog even en de kurken knallen, de keukenmeiden gillen en tante wenst ieder die haar lief is een gelukkig nieuwjaar. Voordat het zover is, kijkt tante nog even achterom naar het voorbije jaar waarin weer ontzettend veel is gebeurd. Leuke dingen, maar ook minder leuke misschien. Maar wie valt, staat op en intussen staat tante er beter voor dan ooit. Vol elan en vol vertrouwen in een glanzende toekomst.

Kijk, daar kun je op bouwen. En dat doet tante dan ook. Dat gaat niet zomaar, dat gaat in kleine stapjes. Steentje voor steentje, als het bouwen van een huis. Of in het geval van tante: het bouwen van een verpleeghuis, misschien wel het mooiste van het land. Aan de vooravond van Oud en Nieuw ligt het werk even stil, maar gelukkig hebben we de video nog. Wie het wíl zien, ziet ongetwijfeld de symboliek:
dit is tante!

Op tante kunnen we bouwen

Het bericht Op tante kunnen we bouwen, ook in 2018! verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2017/12/31/op-tante-kunnen-we-bouwen-ook-2018/feed/ 0
Bewoners tanteLouise genieten bij Ricoh van lunch ‘uit het hart’ https://tantelouise.nl/2017/12/15/bewoners-tantelouise-genieten-ricoh-lunch-hart/ https://tantelouise.nl/2017/12/15/bewoners-tantelouise-genieten-ricoh-lunch-hart/#respond Fri, 15 Dec 2017 17:11:12 +0000 https://tantelouise.nl/?p=2809 Het bericht Bewoners tanteLouise genieten bij Ricoh van lunch ‘uit het hart’ verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

Ricoh, leverancier van producten en diensten op het gebied van IT & documentmanagement, zoals dat zo mooi heet, is net als tanteLouise een maatschappelijk betrokken partner van Samen in de Regio. Met frisse ideeën om het leven leuker te maken, toont Ricoh haar betrokkenheid. Het liefst met een concrete bijdrage. ‘Eten met je hart’ is zo’n prachtig project. Nicolette Kraay en onze eigen Connie Zagers sloegen hiervoor de handen ineen en zo kon het gebeuren dat bewoners van verschillende locaties van tanteLouise werden uitgenodigd voor een feestelijke kerstlunch, geheel verzorgd door een enthousiast team van Ricoh.

Het werd pure verwennerij met een gastvrije ontvangst, de lekkerste gerechten en een luisterend oor. De prettige ambiance en al het lekkers maakten letterlijk de tongen los: er werd honderduit gekletst. Een van de bewoners had vroeger in haar juwelierszaak zelfs Ricoh-horloges verkocht en wist daar smakelijk over te vertellen. Ook was er volop aandacht voor de activiteiten van Ricoh. Het werd al met al een levendige lunch, met heel veel gelach en hier en daar een traantje. Van geluk. Met een tevreden gevoel en een kleine attentie zijn alle bewoners door taxibedrijf Revo weer veilig thuis gebracht. Heerlijk toch…

Bewoners tanteLouise genieten bij Ricoh van lunch

Het bericht Bewoners tanteLouise genieten bij Ricoh van lunch ‘uit het hart’ verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2017/12/15/bewoners-tantelouise-genieten-ricoh-lunch-hart/feed/ 0