TanteLouise https://tantelouise.nl De beste zorg, waar thuis ook is Fri, 12 Jan 2018 13:06:55 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.1 Goed geregeld weer, de levering van alle medicijnen… https://tantelouise.nl/2018/01/12/goed-geregeld-weer-levering-medicijnen/ https://tantelouise.nl/2018/01/12/goed-geregeld-weer-levering-medicijnen/#respond Fri, 12 Jan 2018 13:05:42 +0000 https://tantelouise.nl/?p=2866 Het bericht Goed geregeld weer, de levering van alle medicijnen… verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

Na alle nieuwjaarsborrels, kerstdiners en ijspret nu ook weer eens aandacht voor een hele serieuze aangelegenheid. Hoort er ook bij, toch? En niet onbelangrijk: tanteLouise heeft een nieuw contract gesloten met het Bravis ziekenhuis voor de levering van geneesmiddelen aan al onze verpleeglocaties. De samenwerking met de ziekenhuisapotheek dateert al van 2013 maar na een verdere verfijning van de farmaceutische zorgverlening (van het klaarmaken van de medicijnen tot het bezorgen ervan en het toezicht daarop) bestond behoefte aan een nieuwe overeenkomst. Dat contract is inmiddels officieel van kracht nu raad van bestuur Bianka Mennema van Bravis samen met Conny Helder en apotheker Esther Vossebeld op het Boerenverdriet hun krabbel hebben gezet. Gezien de blije gezichten bij beide bestuurders is dat een prettig en geruststellend gevoel. Vrolijke foto, niet?

Het bericht Goed geregeld weer, de levering van alle medicijnen… verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2018/01/12/goed-geregeld-weer-levering-medicijnen/feed/ 0
Heel tante smult van ‘lekker begin van 2018’ https://tantelouise.nl/2018/01/12/heel-tante-smult-lekker-begin-2018/ https://tantelouise.nl/2018/01/12/heel-tante-smult-lekker-begin-2018/#respond Fri, 12 Jan 2018 13:02:12 +0000 https://tantelouise.nl/?p=2863 Het bericht Heel tante smult van ‘lekker begin van 2018’ verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

Ze zijn best wel wat gewend bij restaurant Watertuin in Bergen op Zoom. Maar ruim duizend gasten op één dag, dat is zelfs daar geen dagelijkse kost. De keuze van tanteLouise om het nieuwe jaar – letterlijk – lekker te beginnen, had dan ook wat voeten in aarde. Maar zie: zowel het riante ontbijt, de smakelijke lunch als het overheerlijke diner verliepen vlekkeloos. Nou ja, er sneuvelde misschien een enkel glaasje en er viel wel eens een bord, maar dat mocht de pret niet drukken. Zeker niet bij een overvloed aan nieuwjaarswensen en gezellige praatjes en dan ook nog onbeperkt genieten van een ongekend aanbod aan gerechten uit alle windstreken. Opvallend was het wel dat de verkeersdiensten tot drie keer toe een meterslange file van langzaam en stilstaand verkeer – zo steeds tegen het einde van elke sessie – over het hoofd zagen: een immens lange rij bij de toetjes met als eindpunt de chocoladefontein…

Het bericht Heel tante smult van ‘lekker begin van 2018’ verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2018/01/12/heel-tante-smult-lekker-begin-2018/feed/ 0
Op tante kunnen we bouwen, ook in 2018! https://tantelouise.nl/2017/12/31/op-tante-kunnen-we-bouwen-ook-2018/ https://tantelouise.nl/2017/12/31/op-tante-kunnen-we-bouwen-ook-2018/#respond Sun, 31 Dec 2017 13:09:44 +0000 https://tantelouise.nl/?p=2853 Het bericht Op tante kunnen we bouwen, ook in 2018! verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

Nog even en de kurken knallen, de keukenmeiden gillen en tante wenst ieder die haar lief is een gelukkig nieuwjaar. Voordat het zover is, kijkt tante nog even achterom naar het voorbije jaar waarin weer ontzettend veel is gebeurd. Leuke dingen, maar ook minder leuke misschien. Maar wie valt, staat op en intussen staat tante er beter voor dan ooit. Vol elan en vol vertrouwen in een glanzende toekomst.

Kijk, daar kun je op bouwen. En dat doet tante dan ook. Dat gaat niet zomaar, dat gaat in kleine stapjes. Steentje voor steentje, als het bouwen van een huis. Of in het geval van tante: het bouwen van een verpleeghuis, misschien wel het mooiste van het land. Aan de vooravond van Oud en Nieuw ligt het werk even stil, maar gelukkig hebben we de video nog. Wie het wíl zien, ziet ongetwijfeld de symboliek:
dit is tante!

Op tante kunnen we bouwen

Het bericht Op tante kunnen we bouwen, ook in 2018! verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2017/12/31/op-tante-kunnen-we-bouwen-ook-2018/feed/ 0
Bewoners tanteLouise genieten bij Ricoh van lunch ‘uit het hart’ https://tantelouise.nl/2017/12/15/bewoners-tantelouise-genieten-ricoh-lunch-hart/ https://tantelouise.nl/2017/12/15/bewoners-tantelouise-genieten-ricoh-lunch-hart/#respond Fri, 15 Dec 2017 17:11:12 +0000 https://tantelouise.nl/?p=2809 Het bericht Bewoners tanteLouise genieten bij Ricoh van lunch ‘uit het hart’ verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

Ricoh, leverancier van producten en diensten op het gebied van IT & documentmanagement, zoals dat zo mooi heet, is net als tanteLouise een maatschappelijk betrokken partner van Samen in de Regio. Met frisse ideeën om het leven leuker te maken, toont Ricoh haar betrokkenheid. Het liefst met een concrete bijdrage. ‘Eten met je hart’ is zo’n prachtig project. Nicolette Kraay en onze eigen Connie Zagers sloegen hiervoor de handen ineen en zo kon het gebeuren dat bewoners van verschillende locaties van tanteLouise werden uitgenodigd voor een feestelijke kerstlunch, geheel verzorgd door een enthousiast team van Ricoh.

Het werd pure verwennerij met een gastvrije ontvangst, de lekkerste gerechten en een luisterend oor. De prettige ambiance en al het lekkers maakten letterlijk de tongen los: er werd honderduit gekletst. Een van de bewoners had vroeger in haar juwelierszaak zelfs Ricoh-horloges verkocht en wist daar smakelijk over te vertellen. Ook was er volop aandacht voor de activiteiten van Ricoh. Het werd al met al een levendige lunch, met heel veel gelach en hier en daar een traantje. Van geluk. Met een tevreden gevoel en een kleine attentie zijn alle bewoners door taxibedrijf Revo weer veilig thuis gebracht. Heerlijk toch…

Bewoners tanteLouise genieten bij Ricoh van lunch

Het bericht Bewoners tanteLouise genieten bij Ricoh van lunch ‘uit het hart’ verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2017/12/15/bewoners-tantelouise-genieten-ricoh-lunch-hart/feed/ 0
Vrijwilligers… onmisbaar stukje!  https://tantelouise.nl/2017/12/07/vrijwilligers-onmisbaar-stukje/ https://tantelouise.nl/2017/12/07/vrijwilligers-onmisbaar-stukje/#respond Thu, 07 Dec 2017 20:36:25 +0000 https://tantelouise.nl/?p=2775 Het bericht Vrijwilligers… onmisbaar stukje!  verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

Op het oog kleine dingen soms, maar van onschatbare waarde. Gezellig samen een krantje lezen of een wandelingetje maken. Pret maken tijdens een bonte avond, een praatje aanknopen of helpen tijdens de maaltijd. TanteLouise ziet haar vrijwilligers iedere dag als gelijkwaardige medewerkers. Samen met onze beroepskrachten en de mantelzorgers. Het beste van jezelf geven voor het geluk van anderen… Dat is mooi! Daarom vandaag een extra dank jullie wel!

Het bericht Vrijwilligers… onmisbaar stukje!  verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2017/12/07/vrijwilligers-onmisbaar-stukje/feed/ 0
Sint in topvorm tijdens flitsende Sint-Inn https://tantelouise.nl/2017/11/27/sint-topvorm-tijdens-flitsende-sint-inn/ https://tantelouise.nl/2017/11/27/sint-topvorm-tijdens-flitsende-sint-inn/#respond Mon, 27 Nov 2017 19:45:16 +0000 https://tantelouise.nl/?p=2757 Het bericht Sint in topvorm tijdens flitsende Sint-Inn verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

Sint zelf vond het geweldig en zijn hoofdpiet was zelfs sprakeloos. En dat wil wat zeggen. Maar het feest dat de Sint deze keer bij tanteLouise kreeg voorgeschoteld was er dan ook één om in te lijsten. Er was in en om partyhoeve Natuurlijk!Kloof werkelijk van alles te doen.

Sint was in topvorm en gelukkig maar want hij kwam ogen en handen en voeten tekort! Van schmink en tattoo tot bingo en knutsel, van ballonnenclown tot bungeejump, van luchtkussen tot zoenen versieren, van een Pietenparcours tot Pietenband, van een heuse dance battle en een fotoboot tot …. nou ja, teveel om op te noemen. En cadeautjes natuurlijk, die waren er ook. En weet je wat de Sint het allermooiste vond van het hele feest: al die blije kindergezichtjes.

Het bericht Sint in topvorm tijdens flitsende Sint-Inn verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2017/11/27/sint-topvorm-tijdens-flitsende-sint-inn/feed/ 0
Hippe tante zoekt échte parels https://tantelouise.nl/2017/11/15/hippe-tante-zoekt-echte-parels/ https://tantelouise.nl/2017/11/15/hippe-tante-zoekt-echte-parels/#respond Wed, 15 Nov 2017 16:06:47 +0000 https://tantelouise.nl/?p=2745 Het bericht Hippe tante zoekt échte parels verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

(om de ouderenzorg in West-Brabant nóg meer glans te geven)

TanteLouise biedt de beste zorg, waar thuis ook is. Daar maakt tante geen geheim van, maar het is natuurlijk leuker als anderen dat over je zeggen. Zoals het ministerie van Volksgezondheid én de Nederlandse Zorgautoriteit. Zij bestempelden tanteLouise als een van de beste zorgorganisaties van het hele land. Wow! Nu is dat voor tante geen reden om naast haar pumps te lopen, maar zeg nu zelf: welke vrouw (mannen net zo goed) vindt het niet leuk om zo’n compliment te krijgen?

Succes komt zelden aanwaaien. Ook niet bij tanteLouise. Maar wat maakt tante dan zo bijzonder? Op de eerste plaats natuurlijk de eigen medewerkers. Want als het gaat om innovatie of vernieuwing staat tante weliswaar haar mannetje, maar zorg is en blijft mensenwerk. Zeker bij tante. En mensen maken het verschil.

Het is daarom dat tanteLouise niet alleen fors investeert in de opleiding en ontwikkeling van haar eigen medewerkers, maar tegelijkertijd onverminderd speurt naar parels die de zorg op de Brabantse Wal extra glans kunnen geven. Echte zorgtoppers die het, met bezieling en met het hart op de juiste plaats (vindt tante héél belangrijk!), mogelijk maken dat iedereen in deze regio op een waardige en respectvolle manier oud kan worden.

Voordat je het antwoord geeft, is het misschien goed om te weten dat tanteLouise niet zomaar een zorgorganisatie is. Niet één van dertien in een dozijn. Bij tante kijken we anders naar hetzelfde. Hoogwaardige zorg bieden, dat wil iedereen, maar het is voor tanteLouise niet genoeg. Tante is altijd op zoek naar nieuwe ontwikkelingen die de zorg naar een nóg hoger plan tillen, naar dingen die nog niet zijn. Want die bedenken we zelf. Door anders te kijken, anders te denken en anders te doen. Als dat geen inspirerende omgeving is…

Wat bijvoorbeeld geen enkele andere zorginstelling heeft – pareltjes let op! – is de mogelijkheid om bij tanteLouise aan de slag te gaan, nog voordat je aan de opleiding tot Verzorgende IG/MMZ of Verpleegkundige begint. De scholen starten die opleidingen in februari en in september, maar alleen tante biedt aan om op elk moment van het jaar in te stappen. In het voortraject kun je onder begeleiding proeven aan het vak en krijg je bouwstenen aangereikt waar je in je opleiding mogelijk al wat aan hebt. En omdat je al meteen in dienst bent bij tanteLouise krijg je nog een salaris ook!

Wat denk je, ben jij zo’n pareltje?

Sta je – net van school of toe aan een carrièreswitch – te trappelen om in een combinatie van werken en leren een opleiding te starten en zou je dat het liefste doen bij tanteLouise (echt een leuke club hoor!), neem dan zo snel mogelijk contact op met de afdeling Personeel en Organisatie. Daar vertellen ze je precies wat voor jou de beste stappen zijn naar een glanzende toekomst. Bellen dus! En dat mag natuurlijk ook als je al een diploma hebt. Graag zelfs.

Mogelijk heb je ons telefoonnummer al, maar voor alle zekerheid geven we het nog maar een keer:
0164 713 370. Want stel dat we elkaar mislopen, dat zou pas echt jammer zijn. Toch?

Het bericht Hippe tante zoekt échte parels verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2017/11/15/hippe-tante-zoekt-echte-parels/feed/ 0
Tante supertrots: Yvonne Faber wint Mantelzorg Award 2017! https://tantelouise.nl/2017/11/10/tante-supertrots-yvonne-faber-wint-mantelzorg-award-2017/ https://tantelouise.nl/2017/11/10/tante-supertrots-yvonne-faber-wint-mantelzorg-award-2017/#respond Fri, 10 Nov 2017 21:35:30 +0000 https://tantelouise.nl/?p=2739 Het bericht Tante supertrots: Yvonne Faber wint Mantelzorg Award 2017! verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

De strijd om de Mantelzorg Award 2017 was spannend tot de laatste seconde. Aan de vooravond van de finale stemronde stond casemanager dementie Yvonne Faber nog op een verdienstelijke vierde plaats. “Maar met een overweldigende eindsprint passeerde ze op de slotdag alles en iedereen”, wist juryvoorzitter Maruschka Kroon, de winnares van vorig jaar.

Yvonne Faber was genomineerd voor de landelijke prijs door Esther van Tilborg. Die is zo blij met de wijze waarop Yvonne haar dementerende vader (en daarmee ook haar moeder) begeleidt, dat ze vindt dat Yvonne de beloning dubbel en dwars verdient. Gelukkig vonden dat dus ook de vele collega’s en andere fans die Yvonne op de valreep de prestigieuze prijs bezorgden. De award werd vanmiddag uitgereikt in een tot de nok gevuld Heideduin, waar fotografen, cameraploegen en schrijvende pers elkaar verdrongen om het moment vast te leggen. Aanvankelijk was het bedoeling dat Irene Moors de Mantelzorg Award zou uitreiken, maar die liet het op het laatste nippertje afweten. Dat kon de pret niet drukken: de aanwezigen klapten hun handen stuk, raad van bestuur Conny Helder, wethouder Lars van der Beek en raad van toezicht Robert Huijsman staken de loftrompet en Yvonne zelf was vooral verbouwereerd en blij verrast. Haar nominatie vond ze al bijzonder, maar dat ze ook zou kunnen winnen, daar had ze geen rekening mee gehouden: “Maar het is wel superleuk. En al die mensen, jeetje!”

Het bericht Tante supertrots: Yvonne Faber wint Mantelzorg Award 2017! verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2017/11/10/tante-supertrots-yvonne-faber-wint-mantelzorg-award-2017/feed/ 0
Eerste editie Tante’s Trots een schot in de roos https://tantelouise.nl/2017/11/07/eerste-editie-tantes-trots-schot-roos/ https://tantelouise.nl/2017/11/07/eerste-editie-tantes-trots-schot-roos/#respond Tue, 07 Nov 2017 22:35:04 +0000 https://tantelouise.nl/?p=2714 Het bericht Eerste editie Tante’s Trots een schot in de roos verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

‘Hier staat een hele trotse tante’, bekende raad van bestuur Conny Helder bij de afsluiting van Tante’s Trots, de eerste editie van het minisymposium voor en door medewerkers van tanteLouise. Het is een van de vele initiatieven vanuit het project Waardigheid en Trots om de deskundigheid van het personeel te bevorderen en de kwaliteit van leven van de cliënten te verbeteren.

Dat is een hele mond vol, maar de conclusie van alle deelnemers aan de geslaagde middag vol presentaties en workshops was aanzienlijk korter: een schot in de roos. En voor herhaling vatbaar. “Want er is zo ongelooflijk veel kennis aanwezig binnen tanteLouise dat het zonde is om die niet te onstsluiten. Samen weten we tenslotte meer, samen zijn we slimmer”, wist het organiserende vijftal Elzemieke, Jantine, Marjolijne, Diana en Martine. En zo is het maar net. Voordat die balans werd opgemaakt regende het lastige vragen op de gezellig drukke Plaza van Moermont. Want is het eten van gemalen warm eten nu wel of niet goed voor je hersenen? Nou?

Het bericht Eerste editie Tante’s Trots een schot in de roos verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2017/11/07/eerste-editie-tantes-trots-schot-roos/feed/ 0
Belangrijk, bewegen, buurt… Bingo! https://tantelouise.nl/2017/11/01/belangrijk-bewegen-buurt-bingo/ https://tantelouise.nl/2017/11/01/belangrijk-bewegen-buurt-bingo/#respond Wed, 01 Nov 2017 15:36:46 +0000 https://tantelouise.nl/?p=2697 Het bericht Belangrijk, bewegen, buurt… Bingo! verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

Rust roest. Dat is duidelijk. Na de beweegweek is tante natuurlijk niet stil blijven staan. En dat mag je letterlijk nemen. Tante is volop in beweging en houdt de vaart er graag in. Van een spelletje is ze echter ook niet vies…

Wordt vervolgd!

Het bericht Belangrijk, bewegen, buurt… Bingo! verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2017/11/01/belangrijk-bewegen-buurt-bingo/feed/ 0