TanteLouise https://tantelouise.nl De beste zorg, waar thuis ook is Wed, 18 Jul 2018 14:21:33 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.7 Stuur tante je zomersproetjes https://tantelouise.nl/2018/07/16/stuur-tante-je-zomersproetjes/ https://tantelouise.nl/2018/07/16/stuur-tante-je-zomersproetjes/#respond Mon, 16 Jul 2018 15:10:27 +0000 https://tantelouise.nl/?p=3147 Het bericht Stuur tante je zomersproetjes verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

Het is vakantie! Of bijna toch… Lig jij straks ook lekker te luieren op het strand, sta je gezellig op de camping of geniet je van je favoriete drankje op een leuk terras? Misschien blijf je wel thuis of bouw je tijdens werktijd met je collega’s een prachtige watertuin voor de eigen bewoners. Wat het ook wordt, stuur je zomerse vakantiegroet naar tante. Van een mooi portret vol zomersproetjes tot een hilarische ansichtkaart: alles mag, niets is te gek al scoort een foto, video of knutselwerk met een directe link naar tanteLouise uiteraard hoge ogen. Niet onbelangrijk want de leukste en creatiefste inzendingen beloont tante – geen sprookje – met vrijkaartjes voor De Efteling. Dubbele pret!

Doe mee en stuur jouw te gekke zomergroet uiterlijk 1 september naar pr@tantelouise.nl en wie weet ben jij een van de winnaars. Fijne vakantie!

Het bericht Stuur tante je zomersproetjes verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2018/07/16/stuur-tante-je-zomersproetjes/feed/ 0
Londen heeft de Big Ben, tante haar Wilhelmientje https://tantelouise.nl/2018/07/04/londen-heeft-de-big-ben-tante-haar-wilhelmientje/ https://tantelouise.nl/2018/07/04/londen-heeft-de-big-ben-tante-haar-wilhelmientje/#respond Wed, 04 Jul 2018 08:30:37 +0000 https://tantelouise.nl/?p=3130 Het bericht Londen heeft de Big Ben, tante haar Wilhelmientje verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

 

Het was een emotioneel moment, zo bekende Jef Pelgrims in alle eerlijkheid. Een absoluut hoogtepunt, een droom die werkelijkheid werd. Vanmiddag zette hij – als geestelijk vader van het immense bouwproject – op de binnenplaats van Hof van Nassau een ultramodern uurwerk in beweging, dat wordt aangestuurd door een atoomklok in Duitsland. “Een klok van internationale allure dus”, opperde Pelgrims. “Londen heeft de Big Ben, Florence zijn campanile, zoals Pisa zijn scheve toren heeft. Ook Steenbergen heeft nu zijn eigen baken.”

Pelgrims had ook al nagedacht over een naam. “In de lijn van Hof van Nassau past de naam van een koningin. Ik heb getwijfeld tussen Juliana en Wilhelmina. Ik kies voor Wilhelmientje.” Pelgrims hoopt dat de klokkentoren een centrale plaats inneemt in de binnentuin van het nieuwe verpleeghuis. “Het moet een ontmoetingsplek worden, een plaats waar elke dag wat te beleven valt. De klok is niet alleen om te kijken hoe laat het is, ze moet de bewoners ook een thuisgevoel geven. Want zoals het klokje thuis tikt…”

 

Het bericht Londen heeft de Big Ben, tante haar Wilhelmientje verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2018/07/04/londen-heeft-de-big-ben-tante-haar-wilhelmientje/feed/ 0
Pracht editie van Samenloop voor Hoop Bergen op Zoom https://tantelouise.nl/2018/07/01/pracht-editie-van-samenloop-voor-hoop-bergen-op-zoom/ https://tantelouise.nl/2018/07/01/pracht-editie-van-samenloop-voor-hoop-bergen-op-zoom/#respond Sun, 01 Jul 2018 13:59:27 +0000 https://tantelouise.nl/?p=3123 Het bericht Pracht editie van Samenloop voor Hoop Bergen op Zoom verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

Namens het bestuur en al onze vrijwilligers: een enorm dank-jullie-wel voor alle lopers, vrijwilligers en organisatie! Tante is zó trots op jullie allemaal. Wat een geweldig mooie opbrengst voor onder andere onze ontmoetingsplek Stichting Het Getij!

Het bericht Pracht editie van Samenloop voor Hoop Bergen op Zoom verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2018/07/01/pracht-editie-van-samenloop-voor-hoop-bergen-op-zoom/feed/ 0
Wat eten we vandaag? https://tantelouise.nl/2018/06/22/wat-eten-we-vandaag/ https://tantelouise.nl/2018/06/22/wat-eten-we-vandaag/#respond Fri, 22 Jun 2018 16:13:13 +0000 https://tantelouise.nl/?p=3109 Het bericht Wat eten we vandaag? verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

Lekker eten, dat wil je elke dag. Hoeveel tante ook van eten – en koken! – houdt, zij stelt zich toch wel eens deze vraag… Zonder de nodige inspiratie is het moeilijk om de keuken te blijven vernieuwen. Gelukkig staat tante er nooit alleen voor en heeft ze binnen de familie een pracht team. Johan, Marjan en Liesbeth weten wel waar tante wat inspiratie en ideeën op kan doen… Een culinaire sessie van Bidfood!

De sessie die in juni plaats vond in Amsterdam, stond in het teken van gerechten met een luxe uitstraling én een zomers tintje. Daarbij was ook aandacht voor producten die verrijkt zijn met extra eiwitten en vitaminen. Bij de sessie werden deelnemers uitgedaagd om zelf een mooi gerecht te creëren, op basis van de geven tips. Er was alle lof voor het gerecht van de delegatie van tanteLouise (Residentie Moermont en Stuijvenburgh). Zij serveerden een linzensalade met kipdijfilet, afgemaakt met piccalilly, geblancheerde wortel, knoflooksaus, honing en sambalsaus. Volgens de overige deelnemers een toepasbaar gerecht, óók binnen de budgetten van zorgorganisaties. Je snapt dat tante haar koksmuts afneemt en gloeit van trots!

Het bericht Wat eten we vandaag? verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2018/06/22/wat-eten-we-vandaag/feed/ 0
Teyze dilek sen ve kim sen aşk-a EID mübarek! Euh… wat zeg je tante? Tante wenst jou – en wie je lief hebt – een gezegend Suikerfeest! https://tantelouise.nl/2018/06/17/teyze-dilek-sen-ve-kim-sen-ask-a-eid-mubarek-euh-wat-zeg-je-tante-tante-wenst-jou-en-wie-je-lief-hebt-een-gezegend-suikerfeest/ https://tantelouise.nl/2018/06/17/teyze-dilek-sen-ve-kim-sen-ask-a-eid-mubarek-euh-wat-zeg-je-tante-tante-wenst-jou-en-wie-je-lief-hebt-een-gezegend-suikerfeest/#respond Sun, 17 Jun 2018 13:50:34 +0000 https://tantelouise.nl/?p=3095 Het bericht Teyze dilek sen ve kim sen aşk-a EID mübarek! Euh… wat zeg je tante? Tante wenst jou – en wie je lief hebt – een gezegend Suikerfeest! verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

En nu maar hopen dat er geen spelfoutje in staat… Hoe bijzonder het Suikerfeest is? Dat kunnen Hayri, Zuleyha en Fatima je veel beter vertellen…

Hayri Yildrim (Turkse dagopvang Bahtiyar, 78 jaar oud)

Hoe in mijn tijd het vastenfeest, het Suikerfeest was? We werden wakker en gingen samen met onze vader naar het ochtendgebed in de moskee. Om de moskee te bereiken moesten we een half uur lopen. Wanneer we daar kwamen was iedereen stil. Iedereen ging bidden en na het gebed startte het feest officieel en wenste iedereen elkaar een fijn Suikerfeest toe. Op de terugweg kwamen we door de straten en gingen we huizen binnen van mensen die we kenden. Daar aten we wat en dronken we een glaasje thee. Thuisgekomen ontbeten we gezamenlijk. Mijn moeder had de tafel mooi gedekt met witte kleden en schalen met koekjes. We aten dan allerlei lekkers. Bovendien was het huis helemaal schoongemaakt speciaal voor de feestelijkheden. Ik heb veel armoede gekend. Als kind was het daarom ook prachtig om de huizen langs te gaan als het Suikerfeest was. Iedereen was arm in het dorp maar desondanks werden onze zakjes die wij bij ons hadden gevuld met bijvoorbeeld wat gepelde hazelnoten, walnoten of wat snoepjes. Van de dorpsgenoten die wat rijker waren kregen we één of twee lires. ’s Avonds kwamen we dan trots thuis met onze buit. En dat drie dagen lang.

Zuleyha Yasar (medewerker cultuurspecifieke zorg op de Turkse dagopvang Bahtiyar)

De maand van de ramadan is een maand van overpeinzing. We eten en drinken van zonsopkomst tot zonsondergang niet. Tijdens de ramadan denk je ook aan de armen of minder bedeelden. Je schenkt 1/40e van je bezit. Als je veertig euro hebt, dan schenk je dus een euro aan de armen, zodat zij het Suikerfeest ook kunnen vieren. Familieleden die het niet breed hebben geef je bijvoorbeeld kleding voor hun kinderen. Kortom, je denkt meer dan anders aan elkaar.

Hoe wij het Suikerfeest vroeger in Turkije vierden? Een week voor het Suikerfeest gingen we met mijn moeder naar de stad en kochten we nieuwe kleren, speciaal voor het Suikerfeest. De nieuwe kleren hingen we op in de kamer zodat we echt naar het moment toe konden leven dat we de kleding mochten dragen. Mijn moeder zorgde ervoor dat het huis spic en span was. Ter voorbereiding op de feestelijkheden bakte ze koekjes en baklava en maakte ze sarma, gevulde wijnbladeren, en borek, gevulde broodjes, klaar.

Het Suikerfeest duurt drie dagen. Op de dag van het Suikerfeest ging mijn vader eerst naar de moskee om te bidden. Wij stonden ook op en trokken onze nieuwe kleding aan. We wachtten dan vol spanning af tot mijn vader thuis kwam. Zodra hij binnenstapte, kusten wij zijn hand. Dat hoort zo in de Turkse cultuur. Vervolgens gingen we gezamenlijk aan tafel voor het ontbijt. We waren dan erg blij want we mochten alles weer eten en drinken, na een maand vasten. Hierdoor smaakte het eten dubbel zo lekker. En dat zal dit Suikerfeest net zo zijn.

Fatima el Allaoui (medewerker cultuurspecifieke zorg op de Marokkaanse dagopvang El Kantra) 

Zodra de maand van de Ramadan begint denk je eigenlijk al aan het Suikerfeest. Aan saamhorigheid, aan vergeving en aanbidding. Moslims geloven dat in de maand Ramadan de duivel is geketend. Hij weerhoudt je niet van het gebed. Moslims gaan dan niet uit, feesten niet. We nemen afstand van hetgeen god verboden heeft. Je bent even niet met wereldse zaken bezig.

Van zonsopgang tot zonsondergang eten en drinken we niet. Je reinigt je lichaam, en je geest op deze wijze. Ramadan is een maand van overpeinzingen over het geloof. Je denkt daarbij meer dan anders aan arme mensen, zieke mensen, mensen die hulpbehoevend zijn. We nemen ze op in onze Doua, onze gebeden. Op de 27e nacht van de Ramadan herdenken we dat de Koran door aartsengel Gabriel is geopenbaard aan profeet Mohammed.

Ik vier het Suikerfeest. Ook ik maak het huis schoon en haal mooie schalen en glazen uit de kast. Ik maak op de ochtend van het Suikerfeest Marokkaanse pannenkoeken klaar voor het ontbijt, net als veel andere mensen. De geur van de pannenkoeken die het huis vult, doet me denken aan toen ik klein was en het Suikerfeest vierde. Heerlijk!

Maak net als Fatima je eigen Marokkaanse pannenkoeken
Recept Beghrir – Marokkaanse pannenkoeken

250 gram griesmeel
150 gram bloem
1 zakje bakpoeder
1/2 zakje instant gist
1 zakje vanillesuiker
500 ml water
snuf zout

Bereiding:
Doe de ingrediënten in een blender en mix 1 minuut lang tot een glad mengsel ontstaat.
Doe het mengsel in een kom en laat het ongeveer 1 uur rusten.
Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag op middellaag vuur (niet te hoog!). Roer het beslag nog even goed door en schep wat beslag in de pan. Dus geen boter of olie toevoegen. Bak de beghrir tot er bubbels in komen en de bovenkant van de beghrir niet meer glanzend is. De pannenkoek NIET omdraaien. Als de bovenkant droog is, is de beghrir klaar en kun je hem op een bord leggen. Serveer met bijvoorbeeld honing

Bismilah, eet smakelijk!

 

Het bericht Teyze dilek sen ve kim sen aşk-a EID mübarek! Euh… wat zeg je tante? Tante wenst jou – en wie je lief hebt – een gezegend Suikerfeest! verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2018/06/17/teyze-dilek-sen-ve-kim-sen-ask-a-eid-mubarek-euh-wat-zeg-je-tante-tante-wenst-jou-en-wie-je-lief-hebt-een-gezegend-suikerfeest/feed/ 0
Pasar Dalam – Selamat datang! https://tantelouise.nl/2018/06/13/pasar-dalam-selamat-datang/ https://tantelouise.nl/2018/06/13/pasar-dalam-selamat-datang/#respond Wed, 13 Jun 2018 21:08:19 +0000 https://tantelouise.nl/?p=3067 Het bericht Pasar Dalam – Selamat datang! verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

De Indische woning in Moermont bestaat drie jaar. Alle reden voor een feestje! Wij vieren het feest graag samen en nodigen je uit voor een gezellige Pasar Dalam in Residentie Moermont. Pasar betekent markt en Dalam betekent binnen. Tijdens deze pasar kom je ogen en oren tekort. Zo komt er een Balinese danseres en een Indische band luisterend naar de naam The Volunteers. In het theater zal een doorlopende diashow zijn met foto’s uit Indonesië. Op de plaza staan diverse kramen met oosterse artikelen, waaronder houtsnijwerk, sieraden en snuisterijen. Natuurlijk is er ook een kraam met overheerlijk Indisch eten én Indische spekkoeken.

De Pasar Dalam is op zaterdag 16 juni. Vanaf 11.00 uur ben je van harte welkom (Residentie Moermont, Veilingdreef 6, Bergen op Zoom). Het feest zal duren tot 19.00 uur en de entree is helemaal gratis. Komt allen, voel en beleef de Indische sfeer en hartelijkheid! Je zult je helemaal senang voelen…

Het bericht Pasar Dalam – Selamat datang! verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2018/06/13/pasar-dalam-selamat-datang/feed/ 0
Levensverhalen omgezet in kunst https://tantelouise.nl/2018/06/09/levensverhalen-omgezet-in-kunst/ https://tantelouise.nl/2018/06/09/levensverhalen-omgezet-in-kunst/#respond Sat, 09 Jun 2018 12:07:15 +0000 https://tantelouise.nl/?p=3057 Het bericht Levensverhalen omgezet in kunst verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

De afgelopen weken zijn bewoners van St. Elisabeth creatief bezig geweest met het project ‘De Tijd van je leven’. Een samenwerking van de gemeente Bergen op Zoom, GGD West-Brabant, Cultuur Bedrijf, tanteLouise en lokale kunstenaars. Doel is om ouderen uit de wijk in contact te brengen met mensen uit verzorgingshuizen en daarmee eenzaamheid tegen te gaan en de kwaliteit van het leven te verbeteren. Mooi dat kunst daarin verbindt…

Of het nu ging om dans, een verhaal of schilderij: bewoners en buurtgenoten hebben, onder leiding van professionele kunstenaars, hard gewerkt aan hun meesterwerk. Deze week mochten ze in een heuse vernissage het resultaat laten zien aan familie en andere bewoners. De dansgroep beet de spits af. Zij begonnen met een filmpje en vertoonden natuurlijk ook hun kunsten nog een klein stukje live. Daarna was het de beurt aan de schildergroep, die allemaal een schilderij hebben gemaakt. Dat ze erg mooi zijn geworden blijkt wel uit het feit dat alle schilderijen in de locatie worden opgehangen! Het derde groepje sloot af met mooie gedichten. Kortom, stuk voor stuk mooie creaties die nog lang bij zullen blijven!

Tijd van je leven - dansgroep St. Elisabeth

Het bericht Levensverhalen omgezet in kunst verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2018/06/09/levensverhalen-omgezet-in-kunst/feed/ 0
De vraag was eenvoudig, de uiteindelijke keuze een stuk lastiger… https://tantelouise.nl/2018/05/31/de-vraag-was-eenvoudig-de-uiteindelijke-keuze-een-stuk-lastiger/ https://tantelouise.nl/2018/05/31/de-vraag-was-eenvoudig-de-uiteindelijke-keuze-een-stuk-lastiger/#respond Thu, 31 May 2018 10:35:00 +0000 https://tantelouise.nl/?p=3044 Het bericht De vraag was eenvoudig, de uiteindelijke keuze een stuk lastiger… verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

Talloze Steenbergenaren reageerden op onze oproep om een naam te bedenken voor het nieuwe verpleeghuis dat tanteLouise bouwt op de plaats van de vroegere Lindenburgh. De oproep leverde meer dan tweehonderd suggesties op, van heel chic tot doorsnee, van heel grappig tot historisch verantwoord. De naam die uiteindelijk is gekozen behoort absoluut tot die laatste categorie:

Hof van Nassau

Voor wie er niet mee is grootgebracht eerst maar eens een klein lesje in lokale geschiedenis. Geen toekomst zonder verleden, tenslotte. Steenbergen is al vanaf 1458 een Nassaustad en trad in 1963 toe tot de Unie van Oranjesteden, een select clubje dat een nauwe band heeft met ons koningshuis. Koning Willem-Alexander voert ook de titel Heer van Steenbergen, dat in vroeger tijden een serieuze vestingstad was, stervormig, compleet met grachten en ravelijnen. Meest prominente verdedigingswerk was het Nassaubolwerk en precies daar bouwt tanteLouise haar nieuwe verpleeghuis. Vandaar de naam.

Voor wie we er niet genoeg van kan krijgen: met het nieuwe verpleeghuis op die locatie raakt tanteLouise ook nog eens aan de naam Steenbergen zelf. Hoewel de meningen daarover zijn verdeeld, beweert een aantal historici dat de naam Steenbergen, toen nog gelegen aan open water, is te herleiden naar twee afzonderlijke woorden. Steen staat in die theorie voor een versterkte hoeve of kasteel, bergen (of borgen) voor een beschutte en veilige haven. En laat dat nu precies zijn wat tante met Hof van Nassau biedt aan 120 (kwetsbare) ouderen: een imposant gebouw als veilige plek aan de haven.

Tussen alle inzendingen werd de naam Hof van Nassau twee keer genoemd. Hans Slokkers uit Kruisland opperde de naam, net als Heleen Bernhardi. Als gastvrouw stuurde zij de naam in namens het team van horecamedewerkers van, jawel… de tijdelijke Lindenburgh. Hoe leuk is dat: werken in misschien wel het mooiste verpleeghuis van het land, waarvan je notabene de naam zelf hebt bedacht!

De twee ‘prijswinnaars’ hebben inmiddels persoonlijk bericht gehad en ontvangen later nog een passende attentie. Deze week nog worden de diverse media ingelicht. TanteLouise wilde graag een nieuwe naam omdat het Hof van Nassau in niets lijkt op de oude Lindenburgh. Het nieuwe verpleeghuis wordt een parel aan de haven, gebouwd volgens de laatste inzichten en voorzien van de modernste zorgtechnologie. Daarbij wordt in Hof van Nassau gewerkt op basis van een weliswaar beproefde, maar wel geheel andere visie.

Voor het zover is, wordt er op het terrein aan de haven keihard gewerkt om Hof van Nassau tijdig klaar te hebben. Op deze recente luchtfoto is te zien hoe ver het werk gevorderd is. Wie met eigen ogen een kijkje wil nemen kan dat zaterdag 2 juni doen tijdens de landelijke Dag van de Bouw. In het kader daarvan stellen Bouwgroep de Nijs-Soffers en tanteLouise het bouwterrein aan de Lindenburghlaan open voor publiek. Tussen 10.00 en 15.00 uur kan iedereen een kijkje nemen.

Locatiemanager Marcha Kwisthout, coördinator facilitair Marleen Arensman en projectleider Nadine Verheuvel laten al wat zien van de toekomstige inrichting van de woningen en appartementen, het restaurant en de riante binnentuin. Wie worstelt met bouwtechnische vragen kan voor tekst en uitleg aankloppen bij manager vastgoed Wilfried Aper of bij gastheer Jeroen de Nijs.

 

Het bericht De vraag was eenvoudig, de uiteindelijke keuze een stuk lastiger… verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2018/05/31/de-vraag-was-eenvoudig-de-uiteindelijke-keuze-een-stuk-lastiger/feed/ 0
Unieke samenwerking met JazzBoZ https://tantelouise.nl/2018/05/25/unieke-samenwerking-met-jazzboz/ https://tantelouise.nl/2018/05/25/unieke-samenwerking-met-jazzboz/#respond Fri, 25 May 2018 13:57:38 +0000 https://tantelouise.nl/?p=3032 TanteLouise en Jazz Bergen op Zoom zijn een unieke samenwerking aangegaan: omdat de meeste van onze bewoners niet in staat zijn om JazzBoZ te bezoeken, brengt tanteLouise het festival naar de bewoners. Jazz en het brein! De laatste jaren is er veel neurologisch onderzoek gedaan onder andere bij mensen met dementie. Daaruit is gebleken dat […]

Het bericht Unieke samenwerking met JazzBoZ verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
TanteLouise en Jazz Bergen op Zoom zijn een unieke samenwerking aangegaan: omdat de meeste van onze bewoners niet in staat zijn om JazzBoZ te bezoeken, brengt tanteLouise het festival naar de bewoners.

Jazz en het brein!
De laatste jaren is er veel neurologisch onderzoek gedaan onder andere bij mensen met dementie. Daaruit is gebleken dat het hersengebied waar we onze muzikale herinneringen opslaan bij dementie pas in een vergevorderd stadium wordt aangetast. Samen met de muziektherapeuten van tanteLouise heeft JazzBoZ een meerjarig project opgezet, waarbij cliënten van tanteLouise kunnen genieten van prachtige muziek.

Michael Varekamp
Het eerste vond plaats op zaterdag 19 mei in Residentie Moermont. Daar gaf de bekende trompettist Michael Varekamp met zijn band een concert. Speciaal voor alle bewoners en hun familieleden. Onder het motto Jazzmemories loodste Varekamp zijn publiek aan de hand van korte anekdotes mee door de geschiedenis van de jazz.

Varekamp gaat in juni op intieme wijze muzikaal ‘in gesprek’ met cliënten. Door middel van bekende klassieke jazzmuziek worden herinneringen opgeroepen en krijgen mensen de gelegenheid hun eigen verhaal te vertellen, waar Michael Varekamp met zijn begeleidende muzikanten op anticiperen.

Teus Nobel
Voor de cliënten waarbij het geheugen minder eenvoudig te ontsluiten is, gaat Teus Nobel, solotrompettist bij Orkest Koninklijke Luchtmacht en specialist op Flugelhorn, aan de slag om cliënten zintuigelijk te prikkelen met improvisatie, klankkleur en beleving. Voor Teus, JazzBoZ en tanteLouise is dit een experiment dat nu al naar meer smaakt. Recent nog was Teus Nobel op NPO1 te zien bij omroep Max in het programma Max Academy waarin hij samen met neurowetenschapper Eric Scherder (ook geen onbekende voor tanteLouise) een college over het brein en muziek verzorgde.

 

 

 

Het bericht Unieke samenwerking met JazzBoZ verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2018/05/25/unieke-samenwerking-met-jazzboz/feed/ 0
Airbag alleen voor auto’s? Nee hoor, ook voor ouderen! https://tantelouise.nl/2018/05/03/airbag-alleen-voor-autos-nee-hoor-ook-voor-ouderen/ https://tantelouise.nl/2018/05/03/airbag-alleen-voor-autos-nee-hoor-ook-voor-ouderen/#respond Thu, 03 May 2018 07:56:58 +0000 https://tantelouise.nl/?p=3014 Het bericht Airbag alleen voor auto’s? Nee hoor, ook voor ouderen! verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

Bij het woord airbag denk je waarschijnlijk aan een beschermend kussen in een auto. Nou, na vandaag misschien niet meer want tante heeft – als tweede organisatie van Nederland – een echte ‘heupairbag’ in gebruik genomen. De heupairbag, die de naam ‘Wolk’ draagt net als de gelijknamige ontwikkelaar WOLK Company, kan een gebroken heup bij een val voorkomen. Een uitkomst voor ouderen, want een gebroken heup kan op latere leeftijd grote consequenties hebben.

Het was de eer aan ergotherapeut Lisanne en fysiotherapeut Marieke om het eerste exemplaar te overhandigen aan locatie Moermont, die het unieke beschermingsmiddel mag proberen. Lisanne: “We hopen dat cliënten door het dragen van de heupairbag zelfverzekerder worden en meer bewegingsvrijheid krijgen. En mocht iemand toch vallen, een heupbreuk wordt voorkomen.”

Het bericht Airbag alleen voor auto’s? Nee hoor, ook voor ouderen! verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2018/05/03/airbag-alleen-voor-autos-nee-hoor-ook-voor-ouderen/feed/ 0