TanteLouise https://tantelouise.nl De beste zorg, waar thuis ook is Mon, 08 Oct 2018 19:43:17 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 Inspirerend, leerzaam en gezellig https://tantelouise.nl/2018/10/08/inspirerend-leerzaam-en-gezellig/ https://tantelouise.nl/2018/10/08/inspirerend-leerzaam-en-gezellig/#respond Mon, 08 Oct 2018 19:36:44 +0000 https://tantelouise.nl/?p=3268 Het bericht Inspirerend, leerzaam en gezellig verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

De drie woorden die vandaag het meest genoemd werden om Tante’s Trots (het symposium voor en door medewerkers) te beschrijven. Collega’s die onlangs een onderzoek hebben gedaan – en daarmee opvielen – deelden hun kennis. Dit jaar werd dat gedaan in de vorm van acht workshops, waarna elke deelnemer een stem mocht uitbrengen op de meest aansprekende, enthousiaste of ontroerde presentatie. De presentatie die uiteindelijk de meeste stemmen kreeg was ‘Denk groots doe iets kleins’, gegeven door Trudie de Jong. Voor haar was er, naast het award die allen als blijk van waardering ontvingen – mét dank aan de heren van de houtclub! -een extra prijs. Na de uitreiking gaven muziektherapeuten Denise en Jan nog een actieve en interessante presentatie over het project Tante zet ‘m op, waar een bijzondere gast op aanhaakte… Erik Scherder! Als hoogleraar neuropsychologie legde hij (met een beetje humor) uit wat muziek met het brein doet. Een mooie afsluiter van een leerzame dag…

Het bericht Inspirerend, leerzaam en gezellig verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2018/10/08/inspirerend-leerzaam-en-gezellig/feed/ 0
Topprestatie tijdens beweegweek https://tantelouise.nl/2018/10/06/topprestatie-tijdens-beweegweek/ https://tantelouise.nl/2018/10/06/topprestatie-tijdens-beweegweek/#respond Sat, 06 Oct 2018 18:13:27 +0000 https://tantelouise.nl/?p=3266 Het bericht Topprestatie tijdens beweegweek verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

 

Lieve mensen we weten het allemaal beweging is goed voor lichaam en geest. Bewegen is dan goed voor ieder mens, maar niet altijd vanzelfsprekend… Hoe vaak is het niet zo dat ouderen te maken hebben met een samenloop van lichamelijke klachten waardoor zij achter de geraniums verdwijnen? Zonde en onnodig. De kanjers van tante kwamen deze week in actie om de verschillende manieren van bewegen te promoten. Het kan voor iemand een enorm verschil maken of hij tien meter kan lopen of vijftig meter, of je zelf je boterham kunt smeren, een bakje koffie in schenken… voorbeelden te over. Samen bewegen is niet alleen nuttig, maar ook gezellig! Dat je nooit te oud bent om een topprestatie te leveren, bewijzen de bewoners zelf. In alle locaties van tanteLouise gingen de handen de lucht in tijdens de WAVE! Voordat je het weet is het zaterdag en is de week voorbij… Tante is moe, voldaan en dik tevreden.

 

Het bericht Topprestatie tijdens beweegweek verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2018/10/06/topprestatie-tijdens-beweegweek/feed/ 0
Rust roest! https://tantelouise.nl/2018/10/03/rust-roest/ https://tantelouise.nl/2018/10/03/rust-roest/#respond Wed, 03 Oct 2018 20:46:54 +0000 https://tantelouise.nl/?p=3259 Het bericht Rust roest! verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

 

Tante houdt in al haar locaties van 1 tot en met 5 oktober de Beweegweek! Elke dag is er een beweegactiviteit, bedoeld voor de bewoners. Doel van de beweegweek is bewegen, zich vitaal voelen en elkaar ontmoeten. Stilzitten leidt tot achteruitgang, dat is al langer bekend. Sporten is gezond, maar soms niet of maar beperkt mogelijk… Geen probleem gewone dagelijkse dingen doen is ook bewegen! De haren kammen, de tafel (helpen) dekken, mandarijntje pellen… kortom aan te sluiten bij de behoeften, wensen en mogelijkheden. Het deelnemen aan voor jezelf betekenisvolle activiteiten heeft een positieve invloed op je lichamelijk functioneren. Mooi, aan de slag! De professionals van tante gingen, na het tandenpoetsen, aan de slag met de WAVE! Jan-Kees van Wijnen en Florian Luiken zorgden maandag voor een extra glanzende en knallende start – mochten ze overigens ook zelf weer opruimen – de peptalk, een helpend handje én een wel verdiend bakje leut. Natuurlijk mag je deze natuurlijk ook zelf inschenken. Hoppa! Dinsdag gooit Conny Helder met de hele familie op het Servicebureau de handen in de lucht voor de wave. Tante is moe maar nog lang niet voldaan. Gelukkig is het nog maar woensdag… er komt nog veel meer leuks aan deze week.

 

Het bericht Rust roest! verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2018/10/03/rust-roest/feed/ 0
Huishoudelijk medewerkers: dank jullie wel! https://tantelouise.nl/2018/09/12/huishoudelijk-medewerkers-dank-jullie-wel/ https://tantelouise.nl/2018/09/12/huishoudelijk-medewerkers-dank-jullie-wel/#respond Wed, 12 Sep 2018 18:12:36 +0000 https://tantelouise.nl/?p=3235 Het bericht Huishoudelijk medewerkers: dank jullie wel! verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

Elke dag weer zetten medewerkers van tanteLouise zich in om onze bewoners de best mogelijke zorg te leveren en te voorzien van heerlijke maaltijden. Maar niet al het werk is altijd even zichtbaar. Dat van de huishoudelijk medewerkers bijvoorbeeld. Zij werken dagelijks hard om op alle locaties de kamers van de bewoners en de algemene ruimtes schoon te houden. Hoog tijd om ze eens in het zonnetje te zetten, want we kunnen absoluut niet zonder ze! Daarom kregen alle huishoudelijk medewerkers vandaag een decoratief potje met geurstokjes mee naar huis. Een klein cadeautje als blijk van waardering… Bedankt voor jullie inzet!

Het bericht Huishoudelijk medewerkers: dank jullie wel! verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2018/09/12/huishoudelijk-medewerkers-dank-jullie-wel/feed/ 0
Pluuzen’oed en muizegat in Stuûvenburgh https://tantelouise.nl/2018/09/05/pluuzenoed-en-muizegat-in-stuuvenburgh/ https://tantelouise.nl/2018/09/05/pluuzenoed-en-muizegat-in-stuuvenburgh/#respond Wed, 05 Sep 2018 16:37:39 +0000 https://tantelouise.nl/?p=3230 Het bericht Pluuzen’oed en muizegat in Stuûvenburgh verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

Een ding hoef je een Zeeuw niet te leren: a je j’n eign nie een keêr kietelt ei je nooit geên leute. En zo is het maar net. Weten ze nu ook in woonzorgcentrum Stuijvenburgh (bij gelegenheid: Stuûvenburgh) waar de zomerweken werden besloten met een heerlijke zilte Zeeuwse middag. Leden van de vereniging Ons Boeregoed gaven een inkijkje in het aloude waskot, maakten ter plaatse de enige echte Zeeuwse babbelaars en toonden unieke klederdrachten: van sluiermuts tot muizegat en van oorijzer tot pluuzen’oed. Restaurant Parkzicht puilde uit, enkele bewoners met Zeeuwse wortels pinkten zelfs weemoedig een traantje weg. Of ze verlekkerden zich, samen met alle andere aanwezigen, aan feestelijke drankjes, kakelverse bolussen of overheerlijke garnalenkroketjes. Ook niet te versmaden: de nieuwe haring uit de haringkar van kok Arthur Raaijmakers. En ook hij was in klederdracht! Mok ok è…

Het bericht Pluuzen’oed en muizegat in Stuûvenburgh verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2018/09/05/pluuzenoed-en-muizegat-in-stuuvenburgh/feed/ 0
Wandelen werkt https://tantelouise.nl/2018/08/27/wandelen-werkt/ https://tantelouise.nl/2018/08/27/wandelen-werkt/#respond Mon, 27 Aug 2018 13:52:33 +0000 https://tantelouise.nl/?p=3209 Het bericht Wandelen werkt verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

De wind door je haren, frisse lucht en genieten van de omgeving. Wandelen is leuk, goed voor de gezondheid en je bent lekker buiten. Een welkom extraatje het heeft een positieve invloed op ons humeur! De wandelclub van locatie Moermont heeft dit zomerseizoen volop genoten en heeft de wandelschoenen – ja ook bij 30 graden! – flink versleten.

De routes voerden langs prachtige plekjes in Bergen op Zoom – met en zonder gids – waaronder de
St. Gertrudiskerk, dierenparkjes, de prachtige natuur én de ijssalon. De laatste avond van dit seizoen werden de wandelaars feestelijk ingehaald via de ‘Gladiolendreef’ en namen vol trots de bloem én medaille in ontvangst. Dweilband De Zeekrale zorgde voor de muzikale ambiance, dat het feestje binnen werd voortgezet spreekt voor zich… Tante heeft genoten en wil van deze gelegenheid gebruik maken familie, vrijwilligers én bewoners te bedanken voor dit wekelijkse sportieve avontuur.
Volgend jaar weer toch?

Het bericht Wandelen werkt verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2018/08/27/wandelen-werkt/feed/ 0
Stuur tante je zomersproetjes https://tantelouise.nl/2018/07/16/stuur-tante-je-zomersproetjes/ https://tantelouise.nl/2018/07/16/stuur-tante-je-zomersproetjes/#respond Mon, 16 Jul 2018 15:10:27 +0000 https://tantelouise.nl/?p=3147 Het bericht Stuur tante je zomersproetjes verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

Het is vakantie! Of bijna toch… Lig jij straks ook lekker te luieren op het strand, sta je gezellig op de camping of geniet je van je favoriete drankje op een leuk terras? Misschien blijf je wel thuis of bouw je tijdens werktijd met je collega’s een prachtige watertuin voor de eigen bewoners. Wat het ook wordt, stuur je zomerse vakantiegroet naar tante. Van een mooi portret vol zomersproetjes tot een hilarische ansichtkaart: alles mag, niets is te gek al scoort een foto, video of knutselwerk met een directe link naar tanteLouise uiteraard hoge ogen. Niet onbelangrijk want de leukste en creatiefste inzendingen beloont tante – geen sprookje – met vrijkaartjes voor De Efteling. Dubbele pret!

Doe mee en stuur jouw te gekke zomergroet uiterlijk 1 september naar pr@tantelouise.nl en wie weet ben jij een van de winnaars. Fijne vakantie!

Het bericht Stuur tante je zomersproetjes verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2018/07/16/stuur-tante-je-zomersproetjes/feed/ 0
Londen heeft de Big Ben, tante haar Wilhelmientje https://tantelouise.nl/2018/07/04/londen-heeft-de-big-ben-tante-haar-wilhelmientje/ https://tantelouise.nl/2018/07/04/londen-heeft-de-big-ben-tante-haar-wilhelmientje/#respond Wed, 04 Jul 2018 08:30:37 +0000 https://tantelouise.nl/?p=3130 Het bericht Londen heeft de Big Ben, tante haar Wilhelmientje verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

 

Het was een emotioneel moment, zo bekende Jef Pelgrims in alle eerlijkheid. Een absoluut hoogtepunt, een droom die werkelijkheid werd. Vanmiddag zette hij – als geestelijk vader van het immense bouwproject – op de binnenplaats van Hof van Nassau een ultramodern uurwerk in beweging, dat wordt aangestuurd door een atoomklok in Duitsland. “Een klok van internationale allure dus”, opperde Pelgrims. “Londen heeft de Big Ben, Florence zijn campanile, zoals Pisa zijn scheve toren heeft. Ook Steenbergen heeft nu zijn eigen baken.”

Pelgrims had ook al nagedacht over een naam. “In de lijn van Hof van Nassau past de naam van een koningin. Ik heb getwijfeld tussen Juliana en Wilhelmina. Ik kies voor Wilhelmientje.” Pelgrims hoopt dat de klokkentoren een centrale plaats inneemt in de binnentuin van het nieuwe verpleeghuis. “Het moet een ontmoetingsplek worden, een plaats waar elke dag wat te beleven valt. De klok is niet alleen om te kijken hoe laat het is, ze moet de bewoners ook een thuisgevoel geven. Want zoals het klokje thuis tikt…”

 

Het bericht Londen heeft de Big Ben, tante haar Wilhelmientje verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2018/07/04/londen-heeft-de-big-ben-tante-haar-wilhelmientje/feed/ 0
Pracht editie van Samenloop voor Hoop Bergen op Zoom https://tantelouise.nl/2018/07/01/pracht-editie-van-samenloop-voor-hoop-bergen-op-zoom/ https://tantelouise.nl/2018/07/01/pracht-editie-van-samenloop-voor-hoop-bergen-op-zoom/#respond Sun, 01 Jul 2018 13:59:27 +0000 https://tantelouise.nl/?p=3123 Het bericht Pracht editie van Samenloop voor Hoop Bergen op Zoom verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

Namens het bestuur en al onze vrijwilligers: een enorm dank-jullie-wel voor alle lopers, vrijwilligers en organisatie! Tante is zó trots op jullie allemaal. Wat een geweldig mooie opbrengst voor onder andere onze ontmoetingsplek Stichting Het Getij!

Het bericht Pracht editie van Samenloop voor Hoop Bergen op Zoom verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2018/07/01/pracht-editie-van-samenloop-voor-hoop-bergen-op-zoom/feed/ 0
Wat eten we vandaag? https://tantelouise.nl/2018/06/22/wat-eten-we-vandaag/ https://tantelouise.nl/2018/06/22/wat-eten-we-vandaag/#respond Fri, 22 Jun 2018 16:13:13 +0000 https://tantelouise.nl/?p=3109 Het bericht Wat eten we vandaag? verscheen eerst op TanteLouise.

]]>

Lekker eten, dat wil je elke dag. Hoeveel tante ook van eten – en koken! – houdt, zij stelt zich toch wel eens deze vraag… Zonder de nodige inspiratie is het moeilijk om de keuken te blijven vernieuwen. Gelukkig staat tante er nooit alleen voor en heeft ze binnen de familie een pracht team. Johan, Marjan en Liesbeth weten wel waar tante wat inspiratie en ideeën op kan doen… Een culinaire sessie van Bidfood!

De sessie die in juni plaats vond in Amsterdam, stond in het teken van gerechten met een luxe uitstraling én een zomers tintje. Daarbij was ook aandacht voor producten die verrijkt zijn met extra eiwitten en vitaminen. Bij de sessie werden deelnemers uitgedaagd om zelf een mooi gerecht te creëren, op basis van de geven tips. Er was alle lof voor het gerecht van de delegatie van tanteLouise (Residentie Moermont en Stuijvenburgh). Zij serveerden een linzensalade met kipdijfilet, afgemaakt met piccalilly, geblancheerde wortel, knoflooksaus, honing en sambalsaus. Volgens de overige deelnemers een toepasbaar gerecht, óók binnen de budgetten van zorgorganisaties. Je snapt dat tante haar koksmuts afneemt en gloeit van trots!

Het bericht Wat eten we vandaag? verscheen eerst op TanteLouise.

]]>
https://tantelouise.nl/2018/06/22/wat-eten-we-vandaag/feed/ 0