icon_klaver

Mens-en-werk

‘LEA is mooi, maar wel een tikkie dominant’

8 november 2017
Het was een mooie dag, tot dan, weet Johan Zwaan. Niets wees op een dramatische afloop. “Je voelt het niet aankomen. We zaten heerlijk  te barbecueën in de tuin. Mijn vrouw liet de visite uit en toen ze terugkeerde, vond ze me in de tuinstoel. Halfzijdig verlamd. Een herseninfarct.” Er wordt veel gelachen tijdens het gesprek. Johan Zwaan (59) [...]

Aminata van Bloois-Ouedraogo

7 december 2016
Gekleurde zorg is luxe “De zorg heeft twee kanten”, zegt Aminata van Bloois-Ouedraogo, verzorgende in woonzorgcentrum Stuijvenburgh in Bergen op Zoom. “Geven en ontvangen. Dat zie je ook in onze Afrikaanse cultuur. Je zorgt voor je kinderen en zij zorgen vervolgens ook weer voor jou. Het is een soort oudedagvoorziening. Die instelling zorgt voor waardering en respect voor ouderen. [...]

Piet van Gaans

7 december 2016
"Een dag niet gelachen, is een dag niet gelijmd" Op een dag werd het hem zelf ook een beetje te bont. “Dan zat ik ’s morgens om vijf uur al aan mijn tafeltje van die luciferhoutjes te lijmen. Ik was er helemaal van bezeten. Tegenwoordig doe ik het wat rustiger aan. Om zeven uur krijg ik mijn pillen. Voor [...]