icon_handen_hart

Vrijwilligers

Die blije gezichten, daar doe je het voor… maar ook voor jezelf

Gezellig samen een krantje lezen of een wandelingetje maken. Pret maken tijdens een bonte avond, een praatje aanknopen of helpen tijdens de maaltijd. Op het oog kleine dingen soms, maar van onschatbare waarde.

De blije gezichten van de cliënten, dat is waar de vrijwilligers van tanteLouise het uiteindelijk voor doen. En het klinkt misschien een beetje gek, ook een beetje voor zichzelf. Want vrijwilligerswerk doe je niet alleen voor een ander. Natuurlijk: je helpt iemand bij de dingen die hij of zij niet meer kan en stimuleert ze om (weer) dingen te doen die ze nog wel kunnen.

Dat is mooi en dankbaar werk, maar vrijwilligerswerk doe je ook voor jezelf. Je doet dingen die je kan en leuk vindt, voor een ander. Wil jij ook het beste van jezelf geven voor het geluk van anderen?
Word dan vrijwilliger bij tanteLouise!

“Als kok heb ik alle vrijheid om het de gasten zo goed mogelijk naar hun zin te maken. Niets is te gek als het gaat om hun welzijn.”

Lees hier het hele verhaal van Marc Steinmann, kookvrijwilliger in Hospice De Markies.

Veel mensen denken bij ‘een vrijwilliger in de zorg’ alleen maar aan iemand die het kussen van een zieke opschudt, die een kopje koffie aanreikt of op een mooie zomerdag een stukje met een bewoner gaat wandelen. Natuurlijk zijn dat taken die vaak door vrijwilligers gedaan worden. Ze zorgen voor net dat extra beetje verzorging en aandacht voor de cliënt. Ze leveren een waardevolle bijdrage aan het welzijn van veel van onze jongere en oudere cliënten.

Let wel: de tijd dat je als vrijwilliger alleen maar koffie schonk tijdens de bingomiddag is voorgoed voorbij. De vrijwilliger van nu is van vele markten thuis. Je doet vooral de dingen die je leuk vindt en waar je goed in bent en helpt daarmee anderen. Dit kan in groepsverband, maar zeker ook één op één met een van onze bewoners. Deel jouw kennis en kunde, dat is pas dankbaar werk.

TanteLouise biedt legio mogelijkheden voor vrijwilligerswerk. Er is altijd wel iets dat bij jou past. Misschien liggen jouw kwaliteiten wel bij het helpen van de huismeester of werk je graag in de tuin. Daarnaast kun je als vrijwilliger bij tanteLouise ook koken, winkelen of op stap met bewoners. Er zijn altijd mensen welkom in het restaurant, als gastvrouw of -heer of in de winkels in onze woonzorgcentra. In het hospice en de zorgcentra lopen vrijwilligers met bewoners mee ‘tot het einde van het leven’.

Vacatures

In heel ons verzorgingsgebied zoeken we enthousiaste mannen en vrouwen die wat van hun tijd, aandacht, deskundigheid en levenservaring willen geven aan de cliënten van tanteLouise en hun mantelzorgers. Zo ook voor onze nieuwe locatie Hof van Nassau in Steenbergen. Bekijk hier de vacature.

We zijn opzoek naar veel verschillende soorten vrijwilligers. We zoeken voor zeer specifieke doelen vrijwilligers maar hebben ook grote behoefte aan vrijwilligers die allerhande soorten werk op willen pakken.

Vrijwilligerswerk doe je natuurlijk niet voor niets!

Je krijgt weliswaar geen vergoeding of salaris, maar je krijgt er altijd iets voor terug! Het belangrijkste is natuurlijk de waardering en dank van onze cliënten. Vrijwilligerswerk is daarnaast een geweldige ervaring in een gezellige en leerzame werkomgeving. Je ontmoet andere mensen, werkt mee in een team, je hebt collega’s en bent eens met andere dingen bezig. Belangrijk is dat je dingen doet die je zelf wilt en waar je blij van wordt. We nodigen je van harte uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, samen kijken we dan wat het beste bij jou past.

TanteLouise ziet haar vrijwilligers als collega’s. Samen met onze beroepskrachten en de mantelzorgers vorm je samen het zorgteam. Naast de team- en vrijwilligersbijeenkomsten (twee keer per jaar) is er ook scholing op maat in de vorm van gerichte workshops en themabijeenkomsten. Sommige vrijwilligers vinden dat zo interessant of pikken dat zo goed op dat ze doorstromen naar een opleidingsplaats bij tanteLouise.

“Je staat er als vrijwilliger niet alleen voor. TanteLouise heeft de steun van meer dan 800 betrokken vrijwilligers!”

–  Connie Zagers,
Coördinator Vrijwilligerswerk

Inlichtingenformulier vrijwilligerswerk

Heeft u interesse? Vul dan onderstaand inlichtingenformulier in of stuur een e-mail naar Connie Zagers, Coördinator Vrijwilligerswerk: vrijwilligerswerk@tantelouise.nl.

  Ik wil graag Meer informatieEen vrijblijvend informatiegesprek
  Naam* Adres*
  Postcode* Woonplaats*
  Telefoon (vast) Telefoon (mobiel)
  E-mailadres* Geboortedatum

  Locatie

  Ik wil graag vrijwilligerswerk doen op deze locaties:

  Bergen op Zoom Residentie MoermontKardinaal de JonglaanWoonzorgcentrum Het Nieuwe ABGWoonzorgcentrum StuijvenburghWoonzorgcentrum JacquelineWoonzorgcentrum BosgaardHospice De MarkiesVissershaven Steenbergen Woonzorgcentrum Onze StedeWoonzorgcentrum De VossemerenWoonzorgcentrum De Nieuwe HavenVerpleeghuis Hof van Nassau
  Woensdrecht Woonzorgcentrum MariahoveWoonzorgcentrum BeukenhofWoonzorgcentrum Heideduin
  Opmerkingen

  icon_handen_wit

  Dat tante haar vrijwilligers ziet als volwaardige medewerkers betekent:

  • dat je als vrijwilliger lid kunt worden  van de personeelsvereniging
  • dat je toegang hebt tot het legendarische tanteLouise Sinterklaasfeest
  • een uitnodiging krijgt voor diverse borrels, waaronder Tante’s Nieuwjaarsreceptie
  • dat je je mening kunt geven in het vrijwilligerstevredenheidsonderzoek

  Als je overweegt om vrijwilligerswerk te gaan doen, verwacht tante van je dat je minstens een dagdeel per week beschikbaar bent. Daar maken we in het kennismakingsgesprek ook goede afspraken over zodat we op elkaar kunnen rekenen.