icon_tablet

e-Health

TanteLouise is niet zomaar een zorginstelling: als het gaat om vernieuwing of technologische innovatie binnen de ouderenzorg dan staat tante haar mannetje.

De laatste jaren heeft tante grote sprongen gemaakt op het gebied van domotica, zorg op afstand en e-health.

Misschien klinkt het voor u nog een beetje onheilspellend, al die technologische ontwikkelingen en die verdergaande digitalisering van de zorg. Wees gerust, tante biedt weliswaar hoogwaardige zorg en schuwt daarbij het gebruik van nieuwe technieken niet, maar zorg is en blijft voor tante te allen tijde mensenwerk.

De inzet van technologische snufjes is dan ook alleen geoorloofd als de kwaliteit van de zorg aan de cliënt daardoor verbetert. Bijvoorbeeld omdat het contact tussen de cliënt en de medewerkers van tanteLouise daardoor vereenvoudigt en veel sneller tot stand komt. Denk bijvoorbeeld aan beeldbellen. Maar er zijn ook prachtige voorbeelden waarbij de cliënten door het gebruik van domotica veel meer vrijheid en bewegingsruimte krijgen zonder dat hun veiligheid in het geding is.

icon_handen_wit

Nog niet overtuigd of juist nieuwsgierig?

Lees dan hier hoe technologie en de zorg aan dementerende ouderen hand in hand gaan op onze locatie Vissershaven, die onlangs nog is bekroond met de Smart Homes Award 2016.