icon_gebouw

Centrum voor Geriatrische Revalidatie Zorg

Revalidatie is topsport

Revalideren op oudere leeftijd is lastig: de vitaliteit neemt af en de kwetsbaarheid neemt toe. Wanneer ouderen na een ziekenhuisopname niet fit genoeg zijn om naar huis te gaan en behoefte hebben aan revalidatie met begeleiding, biedt het centrum voor Geriatrische Revalidatie Zorg uitkomst. Ouderen kunnen hier hun conditie versterken, herstellen na een operatie en leren omgaan met een blijvende beperking.

Het centrum GRZ beschikt over een mooie afdeling in het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom, waar kundige therapeuten en verpleegkundigen werken die het hart op de juiste plaats hebben. Mensen verblijven hier op basis van een opname in het centrum. Ze hebben een eigen kamer met bed, tv, stoel en badkamer. Het is mogelijk hier het hele revalidatietraject te blijven.

Centrum voor GRZ
Bravis Ziekenhuis
Boerhaaveplein 1 (ingang Van Swietenlaan)
4624 VT Bergen op Zoom
088 706 70 80

icon_handen_wit

Wat het Centrum voor GRZ zo bijzonder maakt

  • Bij het Centrum voor GRZ beseffen we dat revalideren topsport is.
  • Alles heeft te maken met trainen. Zelfs de verpleegkundigen zijn trainer. We doen er alles voor om de doelen van de cliënt te behalen en we nemen niks over van wat iemand zelf weer moet leren. Daar komt onze cliënt echt het verst mee.
  • Buiten de fysieke revalidatie hebben we ook zeker aandacht voor het rouwproces dat vaak een rol speelt.

“Samen met een team jonge, gedreven en ambitieuze mensen zorgen we ervoor dat zelfs cliënten over wie we ons bij binnenkomst ernstig zorgen maken, uiteindelijk zelfstandig de deur uit wandelen. Daar krijg ik nog steeds tranen van in mijn ogen.”

–  Wynanda Bogaerts, locatiemanager Centrum voor Geriatrische Revalidatie Zorg