icon_gebouw

Kardinaal de Jonglaan

Net als thuis: kleinschalig wonen, middenin de wijk

Aan de Kardinaal de Jonglaan in Bergen op Zoom, aan de rand van het Acaciapark, staan midden in een woonwijk drie woningen die als kleinschalige woonvorm dienen voor ouderen met dementie. Per woonvorm wonen er zes ouderen, elk in hun eigen woning, die ze samen met familie naar eigen wens inrichten. Net als thuis! Daar is steeds weer aandacht voor.

Ook hebben bewoners veel te zeggen over de inrichting van de gezamenlijke huiskamer, keuken, hal, tuin of het dakterras. Ze doen samen boodschappen, ze koken en eten samen. Er is veel contact met mensen uit de buurt en dat is ook het typische aan deze woonvormen: ze zijn erg op de wijk georiënteerd.

Er vinden regelmatig activiteiten plaats, zowel in de woningen zelf als daarbuiten, in de eigen wijk, bijvoorbeeld bij de basisschool aan de overkant.

Kardinaal de Jonglaan
Kardinaal de Jonglaan 15 / 101 / 115
4624 ES Bergen op Zoom
T (woning 15)   0164 67 65 15
T (woning 101) 0164 67 65 16
T (woning 115)  0164 67 65 17

icon_handen_wit

Wat de woningen aan de Kardinaal de Jonglaan zo bijzonder maakt:

  • We bieden onze bewoners wonen zoals thuis. Wonen in een gezellig huis, zoveel mogelijk naar eigen wens ingericht, waarbij zorg op maat wordt geleverd.
  • Er is een nauwe samenwerking tussen alle mensen die zorg verlenen en de bewoners. Iedereen kent elkaar.
  • Onze bewoners hebben af en toe contact met de kinderen van de tegenovergelegen basisschool. Met kerst worden er bijvoorbeeld samen liedjes gezongen of worden er kerststukjes gemaakt.

“Deze drie woonvormen zijn erg gericht op het wonen en leven in de wijk. Bewoners kennen elkaar, er is veel onderling contact, maar ook met anderen en juist ook de samenwerking met de basisschool is hartverwarmend.”

–  Marjolein Oosterbaan, locatiemanager woningen Kardinaal de Jonglaan