icon_gebouw

Woonzorgcentrum De Nieuwe Haven

Welkom zijn

Woonzorgcentrum De Nieuwe Haven ligt centraal in het dorp Dinteloord aan de rand van een mooi park waar bewoners regelmatig in wandelen. Het kleine gebouw, waar het vriendelijke en gastvrij wonen is, biedt ruimte aan 45 ouderen met een zorgindicatie. Er zijn één- en tweepersoonsappartementen.

Elke bewoner stelt samen met zijn of haar verzorgende en in samenspraak met de mantelzorger een zorg-leefplan op.

Bewoners ontmoeten elkaar op de gang, in  recreatiezaal ‘de Roef’, in eetzaal ‘Kombuis’ of in het winkeltje ‘de Parlevinker’, waar bewoners hun dagelijkse boodschappen kunnen doen. In ‘de Roef’ worden regelmatig gezamenlijke activiteiten georganiseerd, zoals een creatieve middag, bingo, panbiljart, koffiedrinken, theater en zangmiddagen of –avonden. Ook kunnen bewoners gezamenlijk onder begeleiding gaan wandelen. Bijzonder is dat op donderdagen de kerken van Dinteloord een gezamenlijke bijeenkomst voor de bewoners organiseren.

Woonzorgcentrum De Nieuwe Haven
De Ruyterstraat 2
4671 AW Dinteloord
T (0167) 52 93 00

icon_handen_wit

Wat De Nieuwe Haven zo bijzonder maakt

  • In De Nieuwe Haven is het gevoel van welkom zijn heel groot.
  • Wat in het oog springt, is de hoge mate van inzet van de vele vrijwilligers.
  • Onderling respect staat hoog in het vaandel en er is aandacht voor de religieuze achtergrond van bewoners.

“De Nieuwe Haven zie ik als een plek waar iedereen welkom is en zich welkom voelt, zowel bewoners, familie, medewerkers als vrijwilligers. Normen en waarden worden wederzijds gewaardeerd en gehonoreerd.”

–  Beika Leffers, locatiemanager De Nieuwe Haven