icon_gebouw

Woonzorgcentrum Het Nieuwe ABG

“Wonen zoals thuis” in hartje Bergen op Zoom

Bij binnenkomst in woonzorgcentrum Het Nieuwe ABG, op loopafstand gelegen van het historische hart van Bergen op Zoom, valt op hoe sfeervol en gezellig het er is. Er wonen zo’n 160 bewoners, verspreid over de verschillende verzorgings- en verpleegwoningen. Ondanks het hoge aantal bewoners is het woonzorgcentrum kleinschalig opgezet en biedt het dus ruimte aan verschillende woongroepen.

Het Nieuwe ABG heeft een ruim en goed restaurant, internetcafé, kleine bibliotheek en een winkeltje. Leuk detail is dat er elke dag mensen in het restaurant komen eten die in de buurt van Het Nieuwe ABG wonen. Bewoners ontmoeten elkaar als ze dat willen om bijvoorbeeld te biljarten of te schilderen.

Er is de laatste weken heel hard gewerkt aan de nieuwbouw van Het Nieuwe ABG, op hetzelfde terrein. Inmiddels hebben de nieuwe bewoners, waarvan een deel afkomstig uit woonzorgcentrum Avondvrede, hun intrek genomen. Er zijn nieuwe parkeerplaatsen aangelegd en om iedereen optimaal te kunnen bedienen is ook het restaurant fors uitgebreid.

Woonzorgcentrum Het Nieuwe ABG
Van Dedemstraat 13
4611 BD Bergen op Zoom
T (0164) 28 86 00

Mantelzorgers kunnen ook contact opnemen met
Joep Marcus, voorzitter van de lokale cliëntenraad:
06 – 520 314 00

icon_handen_wit

Wat Het Nieuwe ABG zo bijzonder maakt

  • We krijgen vaak te horen dat mensen graag in Het Nieuwe ABG willen wonen vanwege de locatie, de sfeer en ook de goede naam die het woonzorgcentrum al heel lang heeft.
  • Onze woningen liggen op loopafstand van het mooie, historische centrum van Bergen op Zoom. Alles is binnen handbereik.
  • In de beeldentuin, die voor iedereen via Het Nieuwe ABG toegankelijk is, exposeren diverse kunstenaars met hun werken. Een galerie in de open lucht, die zeker de moeite waard is om eens te bekijken.

“Bewoners hebben het hier goed. Ik krijg dat vaak te horen en daar ben ik dankbaar voor”

Marita Pieters, locatiemanager Woonzorgcentrum Het Nieuwe ABG