icon_gebouw

Woonzorgcentrum Vissershaven

Eigen keuzes en bewegingsvrijheid voor dementerende ouderen

Vissershaven als geheel is een uniek woonconcept in het Havenkwartier in Bergen op Zoom (‘de Kaai’, tevens het bolwerk van Vastenavend). Hier wordt een aantal woonvormen gecombineerd tot een bijzonder geheel aan herenhuizen, eengezinswoningen, appartementen en een woonzorgcentrum.

Het woonzorgcentrum biedt plaats aan 48 dementerende ouderen, die verdeeld over zes woongroepen wonen. De woningen zijn voorzien van de nieuwste technologische toepassingen met als doel de kwaliteit van wonen en leven voor bewoners te verbeteren. Wonen in woonzorgcentrum Vissershaven betekent veel bewegingsvrijheid, die geboden wordt in een veilige omgeving.

Vissershaven probeert zoveel mogelijk te behouden wat de bewoners thuis ook hadden. Deuren zijn allemaal open, bewoners kunnen zich vrij in het complex én ook daarbuiten bewegen. Regelmatig ontmoeten bewoners en buurtgenoten elkaar in de gezamenlijke binnentuin. Buurtgenoten houden ook een oogje in het zeil.

Woonzorgcentrum Vissershaven
Van Konijnenburgweg 34
4611 HL Bergen op Zoom
T (0164) 28 87 00

icon_handen_wit

Wat Vissershaven zo bijzonder maakt

  • Woonzorgcentrum Vissershaven fungeert als voorbeeldlocatie voor Nederland. Door de toegepaste domotica kunnen we bewoners hun vrijheden teruggeven, zodat ze naar buiten kunnen gaan.
  • Vrijwilligers uit de buurt kunnen zich aanmelden om als extra ogen te fungeren voor de veiligheid van de bewoners.
  • Familie ziet hun familielid opknappen. Door de geboden bewegingsvrijheid en veiligheid kunnen bewoners met dementie weer een actiever leven leiden.

“Voor onze bewoners willen we de buurt steeds verder ontwikkelen tot een dementie-vriendelijke omgeving. Techniek is daarbij ondersteunend. Het is ons doel bewoners op een waardige, vrije manier door het leven te laten gaan.”

Nadine Verheuvel, locatiemanager Woonzorgcentrum Vissershaven