icon_lamp

Aanleunwoningen

Het is het beleid van de overheid om ouderen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Dat is een sympathieke gedachte, maar het moet wel kunnen natuurlijk. Met een beetje hulp en de zorg van anderen is veel mogelijk. Toch kan er een moment komen dat geheel zelfstandig wonen niet langer verantwoord is, al was het maar omdat u zich zelf niet langer veilig en comfortabel voelt.

Het zorglandschap verandert in snel tempo. Het aantal ‘bedden’ vermindert en dat geldt ook voor de bemoeienis van tanteLouise bij de aloude aanleunwoningen. Die zijn er nog wel, maar worden veelal verhuurd door woningcorporaties.

Voor de aanleunwoningen bij  de woonzorgcentra Jacqueline en Stuijvenburgh in Bergen op Zoom, Onze Stede in Steenbergen en Mariahove en Heideduin in de gemeente Woensdrecht gelden andere voorwaarden. Voor de basale hulp zijn de bewoners daarvan  in eerste aanleg aangewezen op thuiszorgorganisaties, zoals onze samenwerkingspartner TWB Thuiszorg met Aandacht.

Wilt u als bewoner van zo’n huurappartement toch gebruikmaken van de faciliteiten van tanteLouise, dan kan dat, maar veelal tegen vergoeding. En mogelijk is u dat waard, want door gebruik te maken van onze diensten en voorzieningen kunt u het wonen en leven beslist veraangenamen. Misschien kunt u zich nog prima redden maar heeft u helemaal geen zin om elke avond alleen voor uzelf te koken en in uw eentje te eten. Dan kunt tegen een bescheiden vergoeding heerlijk aanschuiven in het restaurant bij u in de buurt. Is dat gezellig of niet?

icon_handen_wit

Meer weten?

Als u zelfstandig woont, in de buurt van een van onze locaties, en u wilt weten van welke faciliteiten in het woonzorgcentrum u gebruik kunt maken, dan kunt u bellen met ons Cliëntenservicebureau. Onze medewerkers kunnen u dan meteen vertellen of daar kosten aan verbonden zijn. Het Cliëntenservicebureau is zeven dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar op het telefoonnummer 0900 – 900 4444.