icon_bank

Kleinschalige woonvormen

Dementie is een nare aandoening waar helaas, als gevolg van de verdergaande vergrijzing, steeds meer mensen mee te maken krijgen. Binnen tanteLouise is psychogeriatrie een van de speerpunten en als het gaat om innovatie en vernieuwing op dit terrein is tante zelfs toonaangevend.

Het klinkt misschien wat tegenstrijdig, maar juist door het gebruik van de nieuwste inzichten en de modernste technieken slaagt tanteLouise erin om dementerende cliënten, waarbij het geheugen, het denkvermogen en het orientatiegevoel achteruitgaan, meer dan wie ook een gevoel van vrijheid, veiligheid en geborgenheid te bieden.

Dat lukt – zo leert de ervaring – het best in kleinschalige woonvormen. Uw partner of ouder heeft daarbij de beschikking over een eigen appartement met eigen sanitair. Echt een eigen plek, omringd met eigen spulletjes. Samen met de andere bewoners vormt hij of zij daarnaast een eigen huishouden. Er wordt gezamenlijk gekookt en gegeten en er worden samen allerlei activiteiten gedaan. Kleinschalige woonvormen zijn onder meer te vinden op de locatie Kardinaal de Jonglaan, maar ook op Vissershaven en Residentie Moermont.

icon_handen_wit

Meer weten over kleinschalige zorg?

Voor uitgebreide informatie over kleinschalige woonvormen kunt u terecht bij het Cliëntenservicebureau. Dat is zeven per week, 24 uur per dag te bereiken op het telefoonnummer 0900 – 900 4444. Maar misschien vindt u het ook leuk om eens keer zelf op locatie te gaan kijken. Ook dat kan.