icon_woonkamer

Respijtzorg

Als het gaat om innovatie of vernieuwing in de zorg, staat tante haar mannetje. Respijtzorg (ook wel vervangende zorg genoemd) is er daar een mooi voorbeeld van. Respijtzorg maakt het mantelzorgers mogelijk om even op adem te komen of met een gerust hart op vakantie te gaan. Zorgeloos, zeg maar, want de zorgtaken worden u tijdelijk uit handen genomen door onze professionele verzorgenden en verpleegkundigen.

De zorgvrager is onze gast en komt tijdelijk bij ons wonen. Tante heeft daarvoor twee stijlvol ingerichte gastenkamers beschikbaar in zorgcentrum Jacqueline in Bergen op Zoom. Deze kamers zijn van alle gemakken voorzien. Naast tv- en audioapparatuur, een comfortabel hoog-laagbed, een relaxfauteuil, een koelkast en een waterkoker is er een praktisch ingerichte kast voor uw kleding. Iedere gastenkamer beschikt over een eigen badkamer met douche en aangepast toilet.

Om ook onze gasten een ‘vakantiegevoel’ te bezorgen, worden ze niet alleen vertroeteld door onze medewerkers, ze kunnen tijdens hun verblijf gebruikmaken van alle faciliteiten en van ons sfeervolle restaurant Rozenhof. Hier kunnen onze gasten het ontbijt, lunch of diner gebruiken maar ook binnenlopen voor een kopje koffie, thee of een ander drankje. Er bestaat zelfs de mogelijk om (tegen vergoeding) gebruik te maken van onze roomservice. Voor de dagelijkse boodschappen beschikt Jacqueline over een eigen, ruim gesorteerde winkel en op afspraak is zelfs een bezoek aan de kapsalon of manicure mogelijk. Heerlijk, toch?

Vervangende zorg is mogelijk voor de duur van maximaal zes weken en wordt meestal (deels) vergoed door de zorgverzekeraar. Extra bijkomstigheid (en helemaal niet verkeerd): de nieuwe Wet Maatschappelijk Ondersteuning (WMO) maakt het ook gemeenten mogelijk om mantelzorgers financieel tegemoet te komen. Bij tanteLouise begrijpen we dat u met al die verschillende regelingen soms door de bomen het bos niet meer ziet, maar geen nood: tante biedt uitkomst. De deskundige medewerkers van het Clientenservicebureau staan u graag te woord en wijzen u en de zorgvrager feilloos de weg. Met een advies op maat. Heus, dat komt helemaal goed!

icon_handen_wit

Heeft u nog vragen?

Met al uw vragen kunt u zeven dagen per week, 24 uur per dag terecht bij het Clientenservicebureau. Dat kan telefonisch op het nummer 0900-900 4444 of door het sturen van een e-mail naar clientenservicebureau@tantelouise.nl. Indien gewenst komt een van onze consulenten bij u thuis, maar u bent voor een persoonlijk gesprek ook van harte welkom op het servicebureau.