icon_ondersteunen

Alle zorg naar wens…

TanteLouise biedt de beste zorg, waar thuis ook is. En dat is geen loze kreet, integendeel. Elke dag opnieuw doen zo’n 2.500 professionele medewerkers en betrokken vrijwilligers hun uiterste best om ervoor te zorgen dat iedereen op de Brabantse Wal op een waardige manier oud kan worden. Liefst zo lang mogelijk thuis natuurlijk – en ook daar helpen we u graag bij – maar als dat niet meer kan, is er altijd nog de gastvrije omgeving van één van onze comfortabele en gastvrije zorg- en verpleegcentra bij u in de buurt. Wij adviseren bij mantelzorg en leveren ouderenzorg in Bergen op Zoom en omgeving. U ziet, tante is nooit ver weg!

Wonen met zorg

Als zelfstandig thuiswonen niet langer een optie is, bijvoorbeeld omdat u, uw partner of uw ouder intensieve zorg nodig heeft, dan biedt tanteLouise een breed scala aan woonvormen. Misschien wel meer dan u ooit voor mogelijk heeft gehouden.

Voor uw partner, vader of moeder die aan dementie lijdt, zijn er kleinschalige woonvormen. Uw partner of ouder heeft in deze beschermde omgeving een eigen appartement met eigen sanitair. Samen met de andere bewoners vormt hij of zij het huishouden. Er wordt gezamenlijk gekookt en gegeten en er worden gezamenlijk activiteiten gedaan. Heel gezellig allemaal.

Soms is intensieve geestelijke of lichamelijke zorg noodzakelijk, zonder de specialistische hulp van het ziekenhuis. In dat geval kunt u een beroep doen op de deskundigheid van het Topklinisch Verpleegkundig Team van tanteLouise. Maar als ‘terug naar huis’ tijdelijk of blijvend niet langer verantwoord is, dan is een verpleeghuis vaak de beste oplossing. Soms biedt een woonzorgcentrum of een aanleunwoning uitkomst. U woont dan zo zelfstandig mogelijk en voert zoveel mogelijk de regie over uw eigen leven, maar altijd met de noodzakelijke hulp en zorg onder handbereik. Dat is wel zo’n prettig en veilig gevoel.

Mantelzorg

Zorg voor een dierbare wordt mantelzorg genoemd. Dat kan u gemakkelijk afgaan, maar het kan ook zwaar en belastend worden. Of ingewikkeld. TanteLouise heeft niet alleen een mantelzorgconsulent die u de weg wijst, maar helpt ook bij het verlichten van uw taak. Met respijtzorg bijvoorbeeld. Dan neemt tante de zorg voor even van u over, zodat u op adem kunt komen.

zorg-naar-wens

Werken aan herstel

Ouderdom komt met gebreken en soms zit een ongeluk in een klein hoekje. Om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen, helpt tanteLouise ook bij het herstel na bijvoorbeeld een knieoperatie of misschien zelfs een beroerte. Dat kan heel intensief in ons ultramoderne centrum voor Geriatrische Revalidatiezorg maar ook door professionele hulp van fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten en psychologen in de goed uitgeruste  behandelruimten in onze locaties, waarvan er altijd een bij in de buurt is. Wilt u meer weten, kijk dan op deze website ook eens onder de hoofdstukken Behandeling en Revalidatie. Want tante biedt zoveel meer…

Tot het laatst

Alle leven is eindig, daar valt helaas niet aan te ontkomen. Maar ook in de laatste levensfase biedt tante een helpende hand of een troostend woord. Hospice de Markies biedt onderdak aan maximaal zes gasten met een levensverwachting korter dan drie maanden. En ook daar weet zich, in een warme en huiselijke omgeving,  omringd door de allerbeste zorg.

icon_koffie_wit

Contact

Het Cliëntenservicebureau van tanteLouise helpt u graag om de weg te vinden in de soms wat lastige wereld van de zorg. Onze medewerkers denken met u mee over de beste zorg op maat. Ze zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar op het telefoonnummer 0900 – 900 4444. Als dat wenselijk is komen onze consulenten graag bij u thuis. Ook bent u welkom voor een persoonlijk gesprek op het Servicebureau.