Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Voedingsadvies

Lekker (samen) eten en drinken is één van de basisprincipes voor een gezond en sociaal leven. Een goed dieet verhoogt de weerstand, draagt bij aan een fit gevoel en zorgt voor een sneller herstel na ziekte. Niet gek dus, dat bij tanteLouise voeding een grote en belangrijke rol speelt.

Gezond in lijf en leden

Samen een lekkere, gezonde maaltijd eten, een gezellig praatje bij een kopje thee of een flinke boterham na een activiteit met medebewoners: eten en drinken is van groot belang. Het zorgt voor sociale contacten en natuurlijk voor een gezond(er) lijf. Ook bij gezondheidsproblemen speelt voeding vaak een belangrijke rol. Zo heeft voeding invloed op ziektebeelden als COPD, diabetes mellitus, ondervoeding, de ziekte van Parkinson, decubitus, hartfalen en maag- en darmproblemen.
 

Advies, begeleiding en inspiratie

Een diëtist is specialist op het gebied van voeding in relatie tot ziekte en kan u adviseren en begeleiden om uw voedingspatroon te verbeteren. De diëtist adviseert u wat u het beste kunt eten bij ziekte, herstel na ziekte of wanneer u kampt met ongewenst gewichtsverlies. Kunt u zelf niet meer eten en bent u aangewezen op sondevoeding? Dan kan onze diëtist onderzoeken hoe u optimaal gevoed blijft. Ook kan een diëtist u adviseren bij voedselallergieën en -intoleranties, een natrium- en vochtbeperking of wanneer u last heeft van diarree of juist obstipatie.
 

Voeding op maat

Geen mens is hetzelfde en daarom werken onze diëtisten met op maat gemaakte voedings- en dieetadviezen. Natuurlijk houden we daarbij zoveel mogelijk rekening met uw eigen voedingsgewoonten, medicijngebruik en leefstijl. Regelmatig voeren onze diëtisten metingen uit, zoals een BIVA-meting waarmee we de lichaamssamenstelling bepalen. Een BIVA-meting geeft inzicht in de voedings- en hydratatietoestand van uw lichaam en ondersteunt onze diëtist in het geven van gericht advies.
 

Voor wie?

Onze diëtisten werken in alle locaties van tanteLouise, waaronder het geriatrisch revalidatiecentrum. Woont of verblijft u niet bij tanteLouise? Dan kunt u helaas geen gebruik maken van de expertise van onze diëtisten.

Download onze folders