Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Onderzoek

TanteLouise zit niet graag stil. Altijd zoekt ze naar nieuwe kansen, mogelijkheden, kennis en samenwerkingspartners. Ze duikt in vragen uit de dagelijkse praktijk én richt zich op (wetenschappelijk) onderzoek. Want goed en grondig onderzoek helpt tante bij de ontwikkeling van toekomstbestendige ouderenzorg. 

Kennis halen en brengen

TanteLouise analyseert data die in de zorg wordt verzameld. We werken daarbij samen met organisaties in binnen- en buitenland. TanteLouise is aangesloten bij twee universitaire kennisnetwerken. De Academische werkplaats ouderen Tranzo van Tilburg University verbindt wetenschap en praktijk op het gebied van zorg en welzijn. En het Universitair Kennisnetwerk Ouderen Nijmegen (UKON), een universitair kennisnetwerk met als doel verbetering van de kwaliteit van zorg voor kwetsbare ouderen en chronisch zieken.

Wisselwerking

TanteLouise streeft naar een optimale wisselwerking tussen de praktijk, de maatschappij en de wetenschap. Kwesties uit de praktijk leiden tot (wetenschappelijke) onderzoeksvragen en wetenschappelijke kennis uit onderzoek kan juist weer toegepast worden in de praktijk. 

Resultaten

TanteLouise ziet dat deze uitwisseling broodnodige resultaten oplevert: de opbrengst uit onderzoeken ondersteunt de ontwikkeling van innovaties, verhoogt de kwaliteit van leven van onze bewoners én maakt het leveren van goede, toereikende zorg ook in de toekomst mogelijk. 

Schatkist aan informatie

Al die onderzoeken en het gebruik van verschillende technologische innovaties (zoals een heupairbag, bedsensoren en slimme vloeren) levert tanteLouise een schatkist aan informatie en data op. Die gegevens zijn ontzettend leerzaam. Ze geven ons inzicht, laten terugkerende patronen zien, tonen waar ontwikkelkansen zitten en helpen ons om gedrag te kunnen voorspellen. Dankzij deze data kunnen we thema’s zoals ‘slapen’ en ‘dementie’ aan elkaar koppelen en daar gericht onderzoek naar doen.

We kunnen onze zorg dankzij deze data beter afstemmen op de behoefte van onze bewoners en medewerkers. Niet gek dus, dat tante ernaar streeft om de komende jaren nog verder in de wereld van onderzoek, innovatie, ‘deep learning’, ‘machine learning’ en ‘artificial intelligence’ te duiken...

Wist u dat...

TanteLouise, als een van de weinige zorginstellingen in Nederland, een fulltime onderzoeksmedewerker in dienst heeft? Deze medewerker verbindt wetenschap en praktijk aan elkaar. Ze bewaakt onze lopende onderzoeken en is het aanspreekpunt voor iedereen die geïnteresseerd is in en vragen heeft over onderzoek. Ook heeft tante een eigen wetenschapsraad. Deze commissie bestaat uit medewerkers van tanteLouise met interesse in wetenschappelijk onderzoek. Zij helpen, ondersteunen en inspireren waar nodig. 

Kwaliteitsonderzoek

Met ingang van 1 oktober 2023 werkt tanteLouise voor een periode van 6 maanden mee aan een kwaliteitsonderzoek dat uitgevoerd wordt door het Amsterdam UMC (VUmc). Er wordt onderzoek gedaan naar proactieve zorgplanning en het gebruik van antibiotica in de verpleeghuiszorg.

Om mee te werken aan dit onderzoek deelt het behandelteam van tanteLouise een aantal aanvullende gegevens over cliënten afkomstig uit het Elektronisch Cliënten Dossier met de onderzoekers. Denk hierbij aan informatie over de aanwezige klachten, de behandeling en de medicijnen die daarvoor worden gegeven, of over beslissingen die samen met u genomen worden betreffende behandelingen rond het levenseinde. TanteLouise gaat hier uiterst vertrouwelijk mee om. Daarom wordt de informatie anoniem (gecodeerd) gedeeld met de onderzoekers zodat bewoners niet direct herkend worden aan de hand van deze gegevens. Heeft u tóch bezwaar tegen het gebruik van de gegevens van uw naaste? Dan kunt u dit laten weten via privacy@tantelouise.nl

Vragen & antwoorden