Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Ergotherapie

Heeft u moeite met dagelijkse handelingen, zoals in- en uit bed komen of de was opvouwen? De ergotherapeuten van tanteLouise kunnen u helpen. Ook al u nog zelfstandig woont, kunt u bij tanteLouise terecht voor ergotherapie. Gewoon bij u thuis. Wel zo makkelijk!

Moeite met dagelijkse handelingen

U heeft moeite met het uitvoeren van dagelijkse handelingen. Denk aan traplopen, huishoudelijke taken of wassen en aankleden. Dit kan komen door ziekte, ouderdom, een psychische of lichamelijke beperking. De ergotherapeut richt zich op de praktische gevolgen hiervan in de thuis-, leef- of werkomgeving en begeleidt, ondersteunt en adviseert u.

Wat doet een ergotherapeut?

Onze ergotherapeuten bekijken samen met u wat nodig is om uw dagelijkse handelingen te kunnen blijven uitvoeren.

Als een van de ergotherapeuten u behandelt, richt hij of zij zich niet direct op de aandoening of de ziekte die de beperkingen veroorzaakt. Natuurlijk is het wel belangrijk om te weten wat de klachten veroorzaakt, maar de ergotherapie richt zich op de praktische gevolgen die u ondervindt bij uw dagelijkse doen en laten.

Specialisten

Speciaal voor mensen met dementie, Parkinson en kanker en voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn, hebben we specialisten in ons team. De ergotherapeuten van tante kennen de zorg in deze regio bovendien als hun broekzak. Zij werken samen met andere ervaren behandelaren zoals onze fysiotherapeuten, logopedisten en geestelijk verzorgers. Maar ook met de huisarts, praktijkondersteuner, wijkverpleging en leveranciers van hulpmiddelen. Zo weet u zeker dat u de zorg krijgt die u nodig heeft.

Bij u of bij ons

Voor behandeling komt u naar één van onze woonzorglocaties op de Brabantse Wal. Of komen wij bij u thuis. Wat u het makkelijkste vindt. Behandelingen vinden plaats tussen 08:00 en 17:00 uur. In overleg met de behandelend therapeut kan hiervan afgeweken worden.

Vergoeding

De vergoeding voor ergotherapie is afhankelijk van uw verzekering. Controleer bij uw zorgverzekeraar of deze zorg vergoed wordt of dat er een eigen bijdrage geldt.  

Afspraak maken

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur naar 0164 - 271 351.

Onze ergotherapeuten

Maak kennis met de extramurale ergotherapeuten van tanteLouise. Zij komen bij u thuis als u ergotherapie nodig heeft. Bij elke therapeut staat diens specialisaties vermeld.

 • Irma van Wesel

  Oncologie, EDOMAH

 • Tess van der Weijde

  Palliatieve zorg, EDOMAH

 • Saskia van Bezooijen

  Palliatieve zorg, oncologie en visusproblematiek

 • Marjan van den Biggelaar

  Parkinson, COPD

 • Manon Por

  Motiverende gespreksvoering, EDOMAH

 • Tamar Adriaanse

  Parkinson, sensorische integratie, motiverende gespreksvoering

 • Josanne Koc-van Egeraat

  Sensorische integratie, NAH, motiverende gespreksvoering

 • Lisanne Sneep

  Sensorische integratie, motiverende gespreksvoering

 • Ivet Luteijn

  Psychiatrische aandoeningen

 • Matthijs van Westende

  Cognitieve revalidatie, sensorische integratie

Revalideren na corona

Als u het coronavirus heeft gehad, kan het zijn dat u restklachten houdt. Zoals verminderde spierkracht, vermoeidheid of problemen met de ademhaling. U kunt bij tanteLouise terecht voor revalidatie. Ons team van fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten en psychologen vormt een mini-netwerk rondom de cliënt (waarbij uiteraard ook huisartsen zijn betrokken) voor een zo goed mogelijk herstel.