Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Innoveren, zo doen we dat!

Voordat een vernieuwing in al onze verpleeghuizen is ingeburgerd, gaat er heel wat aan vooraf… Soms lukt een innovatie, soms ook niet. Hoe komen onze innovaties tot stand? En hoe zorgen we ervoor dat we ze ook écht gebruiken? Het innovatieteam van tanteLouise legt het uit.

Traject

Een briljant idee is in de ogen van tanteLouise nog geen succesvolle innovatie. Pas als dat idee in praktijk is gebracht en op meerdere locaties succesvol wordt ingezet, is de innovatie geslaagd. Innovatieprojecten lopen lang niet altijd zoals vooraf bedacht. De kunst is om daarvan te leren en een traject bij te sturen. Of in sommige gevallen, gewoon te stoppen. Ook dat hoort bij innoveren.

Win-win

Een innovatie bij tanteLouise is het liefst een win- win- winsituatie. Dat wil zeggen: de bewoner of cliënt heeft er wat aan, het cliëntgeluk staat immers voorop. Daarnaast heeft de medewerker er baat bij. Omdat de techniek het werk makkelijker en/of lichter maakt. Tot slot moet dit alles wel betaalbaar blijven.

Honingraatmodel

Om enige grip te houden op het innovatie, heeft tanteLouise een werkwijze ontwikkeld die is gebaseerd op het honingraatmodel van kennisinstituut Vilans. Hoe dat werkt, leggen onze collega's uit in onderstaand filmpje:

Innoveren met tante!
Het honingraatmodel

Het honingraatmodel

Vragen?

Mochten er na het lezen van de informatie op deze website nog steeds veel vragen zijn, dan deelt tanteLouise graag digitaal of via een bedrijfsbezoek haar kennis. Dat doen we vanuit tante's Zorglab in Steenbergen. Stuur een mailtje om te kijken wat mogelijk is.

Tante's Zorglab in Steenbergen