Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Geestelijke verzorging

Bij een ingrijpende gebeurtenis, verandering of crisissituatie hebben mensen dikwijls de behoefte om te praten met iemand die aandachtig luistert, die rust en ruimte geeft. Dat kan bij onze geestelijk verzorgers.

Vertrouwelijk gesprek

Vaak kan men voor een luisterend oor terecht bij zorgmedewerkers. Maar soms is dat niet genoeg. Daarom is er in het contact met een geestelijk verzorger de ruimte voor mensen om hun hart te luchten door hun vreugde én verdriet te uiten. In al deze contactmomenten wordt de vertrouwelijkheid gewaarborgd door de geestelijk verzorger.

Het team

De Dienst Geestelijke Verzorging van tanteLouise bestaat uit beroepskrachten die door opleiding en praktijkervaring gespecialiseerd zijn in zingeving. Bij zingeving gaat het om aandacht voor vragen over het leven en alles wat daar bij hoort. Geestelijk verzorgers bieden begeleiding door samen met mensen op zoek te gaan naar wat voor hen van waarde is, wat hen houvast biedt, en hoe zij zich daartoe kunnen verhouden. Het uitgangspunt hierbij is de persoonsgerichte zorg en ondersteuning ten behoeve van de gelukkige cliënt en medewerker, zowel individueel als in groepen.
 

De mogelijkheden

De geestelijk verzorgers van tanteLouise zijn beschikbaar voor bewoners, mantelzorgers, medewerkers en vrijwilligers. Ongeacht geloofs- en levensovertuiging. Onderstaand een opsomming van veel voorkomende mogelijkheden.

  • Een-op-een geestelijke begeleiding (gesprek of non-verbale ondersteuning)
  • Groepsgerichte ondersteuning (gespreksgroepen en informatiebijeenkomsten)
  • Bezinningsbijeenkomsten (denk aan kerkdiensten op locatie, gedenkkringen of een jubileum)
  • Palliatief terminale zorg (begeleiding rond de eindelevensfase)
  • Mindfulness, meditatie of ontspanningsoefeningen
  • Ethische ondersteuning
  • Educatieve workshops voor medewerkers

Geestelijke zorg bij u thuis

Woont u niet bij tante, maar nog zelfstandig en heeft u begeleiding nodig? TanteLouise is aangesloten bij het Centrum voor Levensvragen West-Brabant en Tholen. Dit centrum zorgt voor geestelijke verzorging bij mensen thuis. Op de website vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden.

Vergoeding

De vergoeding voor geestelijke verzorging is afhankelijk van uw verzekering. Controleer bij uw zorgverzekeraar of deze zorg vergoed wordt of dat er een eigen bijdrage geldt.