Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Mantelzorg

Bent u mantelzorger van een cliënt van tante? Dan bent u onmisbaar voor de zorg. TanteLouise biedt mantelzorgers een gelijkwaardige plek bij het uitvoeren van mantelzorgtaken. En ondersteunt hen waar nodig. Zo zorgen we samen voor zoveel mogelijk geluk – voor onze cliënten én mantelzorgers.

Onmisbaar voor de zorg

Wie voor een ander zorgt - op wat voor manier dan ook - is een mantelzorger. Zorgmedewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers vormen samen het zorgteam om de cliënt. Met de nadruk op samen, zegt mantelzorgconsulent José van der Linden: “Wij zien mantelzorgers als experts, die als geen ander weten wat hun vader, moeder, man, vrouw, vriend of buurman nodig heeft. Mantelzorgers zijn voor ons gewaardeerde en onmisbare leden van het zorgteam. We zoeken nadrukkelijk naar de verbinding tussen de mantelzorgers en onze eigen professionele medewerkers, want ze kunnen van elkaar leren en daardoor de kwaliteit van de zorg verbeteren.”

Wilt u helpen?

Een gelijkwaardige plek, daaronder verstaat tante: als u wilt helpen bij de zorg voor uw naaste, taken wilt uitvoeren, dan kan dat. Heel graag zelfs! Wij bespreken regelmatig het zorgleefplan met de eerste contactpersoon van onze bewoners. Uw input is voor ons heel belangrijk. U weet immers precies wat belangrijk is en waar pa of ma goed op reageert. Dat wil tante vooral zo houden. Bent u gewend om moeder iedere week te wassen, prima. Ging u altijd stofzuigen? Vooral blijven doen!

“Wij nodigen onze mantelzorgers uit om samen met hun naaste mooie herinneringen te maken bij tanteLouise”

Mantelzorgconsulenten Karin Hall en José van der Linden

Karin en José, mantelzorgconsulenten van tanteLouise

Wie is mantelzorger?

Vaak heeft iemand meerdere mantelzorgers. De een regelt de was, de ander de boodschappen. Allemaal zijn ze voor ons belangrijk. TanteLouise heeft oog voor het sociaal netwerk van de cliënt én van de mantelzorgers. De eerste contactpersoon is degene die (als eerste) gebeld wordt als er wat op doet. En krijgt, als diens naaste bij ons woont, toegang tot het online platform Caren. Daarop kan diegene meekijken in het zorgdossier. In dit artikel leest u meer over het aanwijzen van de persoon die beslissingen mag nemen namens een cliënt.

Ondersteuning

TanteLouise ziet de positieve effecten van mantelzorg, zonder het risico van overbelasting uit het oog te verliezen. Als iemand uit uw omgeving bij tanteLouise komt wonen of bij ons in behandeling komt, draait vaak alles om hem of haar. Dat is ook logisch. Er gebeurt heel veel en er zijn veel veranderingen. Maar tanteLouise heeft ook oog voor de mensen om de nieuwe bewoner heen.

De mantelzorgconsulenten van tanteLouise bieden gerichte begeleiding. Zij denken mee over de rol van mantelzorgers in de zorg, maar komen ook in beeld als het even niet zo lekker loopt of als u het zwaar heeft. Het is mogelijk dat u, als uw naaste naar een verpleeghuis verhuist, te maken krijgt met schuldgevoelens, overbelasting of rouwverwerking. Of dat u moeite heeft met het wennen aan de nieuwe situatie, of dat de samenwerking met de zorgprofessional moeilijk verloopt. Onze consulenten bieden een luisterend oor en kunnen u als het nodig is doorverwijzen naar andere instanties. U kunt ook terecht bij het mantelzorgsteunpunt in uw gemeente.

Nieuws

Meer informatie

Mantelzorg Magazine

Bomvol praktische informatie en mooie verhalen

Voor de Dag van de Mantelzorg 2021 maakte tanteLouise een magazine speciaal voor mantelzorgers. Vol prachtige verhalen over mantelzorgers en hun geliefden. In het magazine staat ook veel informatie over mantelzorg. Bijvoorbeeld over de mantelzorgsteunpunten in de gemeenten Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht. En over de ondersteuning die de mantelzorgconsulenten van tanteLouise bieden.

Leestip!

Contact

Als mantelzorger loopt u misschien met heel wat vragen rond en kunt u wel een goed advies gebruiken. Een persoonlijk gesprek met onze mantelzorgconsulent kan in zo’n geval uitkomst brengen. Bel of mail gerust voor een afspraak. Dat gaat het snelst via het Cliëntenservicebureau: 0900-900 4444. Gewoon doen!