Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Vrijwilligerswerk

Gezellig samen een krantje lezen of een wandelingetje maken. Helpen tijdens de maaltijd, de tuin mee onderhouden of een praatje aanknopen. Op het oog kleine dingen, maar van onschatbare waarde voor het welzijn van bewoners.

Blije gezichten

De blije gezichten van de bewoners, dat is waar de vrijwilligers van tanteLouise het voor doen. Maar natuurlijk ook een beetje voor jezelf. Het is tenslotte ook gewoon leuk om iemand te helpen bij de dingen die hij of zij niet meer kan en mensen te stimuleren om (weer) dingen te doen die ze nog wel kunnen.

Wat ga je doen?

Veel mensen denken bij ‘een vrijwilliger in de zorg’ alleen aan iemand die het kussen van een zieke opschudt, die een kopje koffie aanreikt of op een mooie zomerdag een stukje met een bewoner gaat wandelen. Natuurlijk zijn dat taken die vaak door vrijwilligers gedaan worden. Maar er is meer.

De vrijwilliger van nu is van vele markten thuis. Je doet vooral de dingen die je leuk vindt en waar je goed in bent. Er is altijd wel iets dat bij jou past. Misschien liggen jouw kwaliteiten wel bij het helpen van de huismeester of werk je graag in de tuin. Daarnaast kun je als vrijwilliger bij tanteLouise koken, winkelen of op stap met bewoners. Er zijn altijd mensen welkom in het restaurant, als gastvrouw of -heer of in de winkels in onze woonzorgcentra. In een kennismakingsgesprek geef je aan wat je graag zou willen doen. Samen kijken we wat het beste bij je past.

Specifiek vrijwilligerswerk

TanteLouise zoekt ook altijd vrijwilligers voor specifieke locaties of activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een-op-een-contacten, vrijwilligers die met bewoners met de duofiets op pad gaan en wandelclubs. Een toch wel bijzondere rol is weggelegd voor de vrijwilligers van Hospice De Markies. De gasten in het hospice hebben een levensverwachting van drie maanden of korter. Mede door de inzet van vrijwilligers weten zij zich in die laatste levensfase - waarbij vreugde en verdriet vaak hand in hand gaan – omringd door de allerbeste zorg. Gezien de omstandigheden is dat soms aangrijpend en uitputtend, maar geeft ook veel voldoening. (Tekst gaat verder onder video)

Een kijkje in de keuken

Wat krijg je?

Je krijgt weliswaar geen vergoeding of salaris, maar je krijgt er zeker iets voor terug! Het belangrijkste is natuurlijk de waardering en dank van bewoners. Vrijwilligerswerk is daarnaast een geweldige ervaring in een gezellige en leerzame werkomgeving. Je ontmoet andere mensen, werkt mee in een team, je hebt collega’s en bent eens met andere dingen bezig.

TanteLouise ziet haar vrijwilligers als collega’s. Samen met onze beroepskrachten en mantelzorgers vorm je het zorgteam. Als vrijwilliger van tanteLouise:

  • Doe je mee aan team- en vrijwilligersbijeenkomsten
  • Kun je lid worden van de personeelsvereniging
  • Ben je van harte welkom op personeelsfeesten

Er is ook scholing op maat in de vorm van gerichte workshops en themabijeenkomsten. Sommige vrijwilligers vinden dat zo interessant of pikken dat zo goed op dat ze doorstromen naar een opleidingsplaats bij tanteLouise.

 

 

Ja, ik word vrijwilliger!

Wil je precies weten welke mogelijkheden er voor jou zijn om vrijwilligerswerk te doen? Aarzel niet en neem meteen contact op met de afdeling vrijwilligerswerk. Zij maken graag een afspraak voor een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek leren we elkaar kennen, kan je je voorkeuren aangeven en zoeken we naar een goede match. Mail ons door op onderstaande knop te klikken.

Nieuws