Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Logopedie

Gaat kauwen en slikken steeds lastiger? Of heeft u na hersenletsel moeite met praten of begrijpen? Dan kan onze logopedist u helpen om beter te communiceren en veiliger te eten en drinken.

Spraak en taal

Samen met u kijken we waar u precies moeite mee heeft en wat u wil verbeteren. Denk hierbij aan problemen met spreken, lezen, schrijven of begrijpen. Na onderzoek starten we met de therapie. Dit kunnen bijvoorbeeld oefeningen zijn om beter te praten of op woorden te komen. Ook uw familie betrekken we bij de behandeling. Als communiceren door gehoorproblemen minder goed gaat, komt de audicien bij u langs voor onderzoek en passen we uw hoortoestellen zo nodig aan.
 

Moeite met slikken

Als u moeite heeft met kauwen of slikken, of als u zich regelmatig verslikt, kan logopedie helpen. De logopedist kijkt hoe u weer veilig kunt eten en drinken. Soms lukt dat door te oefenen, soms door aangepast voedsel. Op de foto ziet u de FEES (Flexibele Endoscopische Evaluatie van het Slikken) die we daarvoor soms gebruiken. We kunnen daarbij met een camera zien wat er gebeurt wanneer u slikt.
 

Goede handen

Alle logopedisten van tante zijn geregistreerd in het kwaliteitsregister paramedici. Ze gaan regelmatig terug de (virtuele) schoolbanken in om op de hoogte te blijven van recente onderzoeken en behandelmethoden. Tel daarbij hun hart voor de zorg op, en u weet: u bent in goede handen.
 

Voor iedereen

U kunt bij de logopedisten van tanteLouise terecht wanneer u bij tante woont, maar ook wanneer u nog zelfstandig (thuis) woont. Na een kennismakingsgesprek en – indien nodig – aanvullend onderzoek, stelt de logopedist een behandelplan met behandeldoelen voor u op. Samen gaan jullie aan de slag om deze doelen te bereiken. 
 

Bij u of bij ons

Voor behandeling komt u naar één van onze woonzorglocaties op de Brabantse Wal. Of komen wij bij u thuis. Behandelingen vinden plaats tussen 08:30 en 17:00 uur. 

Vergoeding

De vergoeding voor logopedie is afhankelijk van uw verzekering. Controleer bij uw zorgverzekeraar of deze zorg vergoed wordt of dat er een eigen bijdrage geldt.  

Afspraak maken

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Bel dan op maandag t/m vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur naar ons medisch secretariaat: 0164 - 271 351.

Onze logopedisten

Maak kennis met de logopedisten van tanteLouise. Elke logopedist heeft een eigen specialisatie. Een aantal zijn geregistreerd in het afasieregister, waardoor een behandeling voor een taalstoornis na hersenletsel door de zorgverzekeraar vergoed wordt. Weer andere logopedisten zijn aangesloten bij ParkinsonNet en gespecialiseerd in de behandeling van mensen met Parkinson. Tante heeft ook een mimetherapeut werkzaam in het Centrum voor Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ) in Bergen op Zoom, voor mensen met een aangezichtsverlamming. En is geschoold in de behandeling van COPD (chronische longziekten).
 • Iris Bastick-Otten

  Parkinson, dementie, COPD, afasie, FEES onderzoek

 • Manouk Willekens

  Parkinson, dementie, COPD, afasie

 • Lisanne Goudswaard

  Parkinson, dementie, COPD, FEES onderzoek

 • Kim van Dessel

  Dementie, kinesiotape, larynxmanipulatie

 • Sietske van Overveld

  Afasie, mimetherapie, FEES onderzoek

 • Vera Potters - Gijzen

  Parkinson, dementie, COPD

 • Lisa Pachen

  Korsakov

 • Anne Willems

  Afasie