Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Wonen in een bosrijke omgeving

Bosgaard

Wonen aan de rand van een bos, waar u soms zelfs een ree voorbij ziet komen? In Bosgaard kan het. Daar wonen 96 mensen verdeeld over twaalf woningen, in een bosrijke omgeving.

Kom eens langs!

Hoofdlaan 12
4661 AA Halsteren
0164 287 580

Routebeschrijving

Even binnenkijken...

Vrijheid en zelfstandigheid

Elke woning bestaat uit acht appartementen en een sfeervolle woonkamer. Appartementen aan de achterzijde kijken uit op de groene bosrand. Aan de voorzijde hebben onze bewoners zicht op de Hoofdlaan, waar altijd iets te zien is. Onze zorg stemmen we af op uw persoonlijke behoeften. Uw vrijheid en zelfstandigheid staan daarbij centraal. In Bosgaard wonen mensen met lichamelijke problemen en dementie. We hebben ook een speciale afdeling voor mensen met het syndroom van Korsakov.

Bergse en Halsterse gezelligheid

Bosgaard is in 2019 geopend en ligt op Vrederust in Halsteren. Op dit landgoed werken verschillende zorginstellingen samen. De naam Bosgaard is niet alleen een ode aan de mooie plek in de natuur, maar ook aan de Bergse schilder Thomas Willeboirts Bosschaert. Voor u wellicht een bekende en een fenomeen in de gouden eeuw.

Onze bewoners typeren Bosgaard als gastvrij, aangenaam, gemoedelijk en ‘échte Bergse en Halsterse gezelligheid’. De tuin is ieder seizoen aantrekkelijk en anders. Voor de bewoners worden in de zomermaanden pizza’s bereid en broden gebakken in de hout gestookte oven… Door de mooie volière, diverse bankjes en fruitboomgaard is het een hele aangename plek voor bewoners en mantelzorgers.

"Door persoonlijk contact creëren we hier zo veel mogelijk momenten van geluk. We maken het dagelijks leven in Bosgaard voor iedereen zo aangenaam mogelijk. Als je iets voor een ander kunt doen, dan moet je dat altijd doen."

Bas van Kesteren, coördinator facilitair

Bas regelde fruitbomen voor een bewoner die vroeger fruitteler was

Midden in de samenleving

In ons gastvrije restaurant ‘Brasserie Bosgaard’ serveren we elke dag smaakvolle gerechten. Door de ligging in de natuur is onze brasserie ook een bekende en geliefde plek voor wandelaars, fietsers en natuurlijk bezoekers van onze bewoners. Mede hierdoor is er voor de bewoners een sterke verbinding met de samenleving.

Altijd iets te doen

Bij Bosgaard is van alles te doen: een wandeling door de natuur met de wandelclub op dinsdagmiddag of het volgen van de kunstroute. Ook kunt u terecht bij de handwerkclub en de houtclub, deelnemen aan hersengym en bingo, schilderen, tekenen, bloemschikken of een bezoek brengen aan de kerkdienst. Er is een maandelijkse themamaaltijd en we organiseren allerlei activiteiten op de huiskamers.

Faciliteiten

  • Receptie (08.00 - 18.00 uur)
  • Restaurant (08.00 - 18.00 uur)
  • Dakterras en terrassen
  • Sfeervolle tuin incl. fruitbomen
  • Kapsalon (woensdag, donderdag en vrijdag)
  • Ruimte voor behandelingen
  • Winkeltje (maandag t/m zaterdag 08.30 - 12.00 en 13.00 - 16.00 uur, zondag 10.00 - 11.30 uur)
In het restaurant is regelmatig wat te beleven!