Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Pal aan de Steenbergse haven

Hof van Nassau

Pal aan de Steenbergse haven ligt misschien wel het mooiste verpleeghuis van het land. Een dorp op zich met een grote binnenplaats. Een plek waar mensen met dementie, ondersteunt door technologie en een moderne visie, dagelijks de maximaal verantwoorde vrijheid ervaren.

Kom eens langs!

Lindenburghlaan 7
4651 TM Steenbergen
0167 569 500

Routebeschrijving

Even binnenkijken...

Het winkeltje
Koningin Máxima opende Hof van Nassau in 2019
Binnentuin
De brasserie

Hof van Nassau biedt ruimte aan 13 woningen voor mensen met dementie (waarvan één woning specifiek voor onbegrepen gedrag) en 2 woningen voor ouderen met somatische problemen.

Blijf nieuwsgierig

Hof van Nassau voelt met haar karakteristieke kadewoningen aan als een gezellig dorp rondom een grote tuin met veel planten, waterornamenten en bankjes. Er is altijd gezellige bedrijvigheid in de woningen en de binnentuin. Dit houdt de bewoners van Hof van Nassau nieuwsgierig en actief.

Leven met dementie in vrijheid

Dankzij geavanceerde techniek houden bewoners van Hof van Nassau ondanks hun dementie, zoveel mogelijk bewegingsvrijheid als hun situatie dat toelaat. Dat doen we onder meer met polsbandjes die per persoon ingesteld zijn op welke deuren wel en niet open kunnen.

Maar het zit hem bovenal in onze zorg: onze medewerkers stimuleren bewoners zoveel mogelijk zelf te doen. Bijvoorbeeld ’s ochtends de krant halen bij de receptie, de vissen in de binnentuin voeren, sla in de moestuin verbouwen of zelf om een boodschap gaan. We hebben zelfs active ageing professionals in dienst die bewoners helpen om nieuwe routines aan te leren. Deze visie werkt ontzettend goed: we zien regelmatig dat nieuwe bewoners na een tijdje hun medicatie zelfs kunnen afbouwen.

Bewoners beslissen zelf

“Onze bewoners hebben dementie en ervaren desondanks veel vrijheid. Dat komt door de bouw van onze locatie, door de technologie (domotica), maar vooral door de visie van Hof van Nassau. Onze medewerkers stimuleren bewegingsvrijheid, maar ook keuzevrijheid. Bewoners beslissen zelf en geven aan wat zij graag willen.”

Shoona Tahitu, locatiemanager

Aanschuiven in stijl

Daarnaast stimuleren we onze bewoners met veel verschillende activiteiten. Er is een heuse mannenclub, een zangclub, handwerkclub en een schilderclub. Ook is er een klassiek-uurtje en wordt er gebiljart en gewandeld. Een goede koffie drinken of lunchen met medebewoners kan in de brasserie. De brasserie voelt als een luxe, modern restaurant waar bewoners, mantelzorgers, maar ook externen aan kunnen schuiven voor een hapje en drankje.

Een eigen veilige plek

In Hof van Nassau wonen 120 bewoners, verdeeld over vijftien woningen met elk acht appartementen. Iedere bewoner heeft een eigen, ruime kamer (ca. 35m2 inclusief een eigen badkamer). Vijf dagen per week bieden we aan twee groepen dagverzorging. Structuur, activiteiten én ontlasting van de mantelzorgers staat daar centraal.

"Wij werken samen aan een prettige, hartelijke en gastvrije omgeving. Een plek waar onze bewoners vrijheid én optimale service ervaren. Elke dag weer.”

Jeroen de Reus, coördinator facilitair

Faciliteiten

  • Receptie (geopend van 08.00 tot 17.00 uur) 
  • Brasserie (geopend van 09.00 tot 19.00 uur)
  • Terras
  • Winkeltje
  • Kapper (op afspraak)
  • Dagverzorging
  • Ruimte voor behandelingen
In de Brasserie worden de állerlekkerste koffies gemaakt