Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Warm nest

Mariahove

Verpleeghuis en woonzorgcentrum Mariahove ligt in het rustieke dorp Ossendrecht aan de rand van de mooie Brabantse Wal. Mariahove heeft vanaf januari 44 bewoners.

Kom eens langs!

Gert Mullerplein 1
4641 TL Ossendrecht
0164 676 400

Routebeschrijving

Even binnenkijken...

Mariahove krijgt in 2023 een opfrisbeurt voor de verhuizing in januari 2024.

Gastvrijheid staat voorop

Gastvrijheid staat voorop in Mariahove. In het gezellige restaurant kunnen mensen van 08.30 tot 18.00 uur terecht voor een kopje koffie of een lekkere maaltijd. In Mariahove kunnen bewoners naar de kapper, een bezoek brengen aan een stiltecentrum en boodschappen doen in de winkel. In het behandelcentrum werken fysio- en ergotherapeuten, waar zowel bewoners van Mariahove als buurtbewoners terecht kunnen. 

Toekomstplannen

In januari 2023 verhuist een groot deel van de bewoners van Mariahove naar Hoogerwaard in Hoogerheide. De meeste bewoners van De Beukenhof verhuizen dan naar Mariahove. Voor die tijd krijgt Mariahove een opfrisbeurt. Vanaf 2024 heeft Mariahove 44 bewoners. Ook de dagverzorging wordt vanaf dan in Mariahove aangeboden in plaats van in Heideduin in Hoogerheide.

Zuidkwartier, het restaurant en de gemeenschappelijke ruimtes aan de voorkant van het gebouw blijven open. Het achterste gedeelte van Mariahove wordt gesloten en afgebroken. In de toekomst wordt daar een nieuw verpleeghuis gebouwd. Planvorming daarvoor start in 2024.

"Onder andere door de betrokkenheid van medewerkers, vrijwilligers, familie en dorpsbewoners voelt Mariahove als een warm nest. Bewoners voelen zich hier veilig, ontvangen de zorg die met ze is afgesproken en kunnen er thuis zijn."

Paula Vorstenbosch, locatiemanager

Faciliteiten

  • Receptie
  • Restaurant (dagelijks geopend van 08.30 tot 18.00 uur)
  • Winkeltje (maandag tot en met zaterdag geopend van 08.30 tot 11.30 uur en van 14.30 tot 16.00 uur)
  • Kapsalon (dinsdag en donderdag op afspraak)
  • Kerkdienst (elke woensdag)