Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Dag- & Doecentrum en logeerappartementen

VanThuisUit Steenbergen

VanThuisUit is een nieuw zorgconcept met een Dag- & Doecentrum, logeerappartementen en ondersteuning in de thuissituatie. Zeven dagen per week kunnen zelfstandig wonende ouderen met een zorgindicatie hier terecht voor begeleiding, behandeling en voor uiteenlopende activiteiten om te ontmoeten, ontspannen, ervaren, doen en leren.

Kom eens langs!

Rozemarijnstraat 1
4651 EL Steenbergen
06-51962719

Routebeschrijving

VanThuisUit

Een vertrouwde omgeving, een plek waar u zichzelf kunt zijn, waar u zich thuis voelt...daar bent u toch het gelukkigst? Dat begrijpen wij. En we begrijpen ook dat dat niet altijd even gemakkelijk of vanzelfsprekend is. Omdat dingen nu eenmaal niet meer gaan zoals vroeger. Omdat u bent veranderd, of uw omgeving. Omdat u mensen mist, of omdat u zelf lastig vindt om een oplossing te vinden. Voor zelfstandig wonende ouderen die hier een steuntje in de rug bij kunnen gebruiken, is er nu VanThuisUit. 

Langer actief en zelfstandig thuis

Dit is dé plek voor ouderen die het liefst zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen, maar daar door beginnende dementie of lichamelijke beperkingen steeds meer moeite mee krijgen. Zij kunnen hier terecht voor begeleiding, behandeling en voor uiteenlopende activiteiten om te ontmoeten, ontspannen, ervaren, doen en leren. Bij alles wat we doen kijken we eerst wat ouderen wél zelf kunnen doen. Als dat niet lukt, dan doen we het samen. Zo geven we de regie zoveel mogelijk in eigen hand én we stimuleren hen om zichzelf te blijven. Thuis, in de vertrouwde omgeving. Zo vitaal, gelukkig en zo lang mogelijk het leven vieren dat zij gewend zijn. VanThuisUit. 

Primeur

De gemeente Steenbergen heeft de primeur. Op 1 juni 2022 opende hier de eerste VanThuisUit-vestiging in Nederland.

De ondersteuning die we bieden varieert per VanThuisUit-vestiging en hangt af van de persoonlijke situatie van de deelnemers. De eerste vestiging in Steenbergen bestaat uit onderstaande elementen:

Kom binnen!

De eerste VanThuisUit-vestiging in Nederland, met een Dag- & Doecentrum en logeerappartementen onder een dak… Zo ziet dat eruit!

Onze wellnesskamer is er helemaal op ingericht om te ervaren en te beleven. Om te ontspannen of juist energie te krijgen. Van persoonlijke verzorging, nagels lakken, scheren, tot massage of een momentje van rust.
In deze kamer is een stukje van buiten naar binnen gebracht. Hier gaan de groene vingers vast jeuken. Ga aan de slag met stekjes, plantjes, bloemen, of maakt u liever een tuinontwerp, vogelhuis of een insectenhotel?
Gamen alleen voor de kleinkinderen? U wordt uitgedaagd om nieuwe dingen te ontdekken en te zien hoe techniek ondersteunt bij het ouder worden. Zet uw beste beentje voor met de sport- en spel apparaten. Doe mee en ontdek de wondere wereld van techniek!
Deze ruimte prikkelt uw creativiteit. Kunst bewonderen, muziek luisteren? Of juist zelf iets maken? Het kan allemaal. Van dansen en muziek maken tot schrijven, verhalen voorlezen of schilderen en zelfs een virtueel museumbezoek.
Koken, bakken en natuurlijk proeven! Als je langs loopt, zou het zomaar kunnen dat je de geur van verse appeltaart ruikt. Of van erwtensoep. Wie mee wil eten schuift aan in ons proeflokaal, alleen om te eten of om zelf te koken. Stap binnen en geniet!
En als het thuis écht even niet meer gaat? Omdat u ziek bent of uw mantelzorger tijdelijk niet in de buurt is? Dan biedt VanThuisUit logeerappartementen waar we voor een kortere periode de zorg kunnen bieden die thuis niet altijd binnen handbereik is.

Nieuws