Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Maximale vrijheid voor mensen met dementie

Vissershaven

Vissershaven is een uniek woonconcept in het Havenkwartier in Bergen op Zoom. Het woonzorgcentrum staat bekend om zijn rustige, huiselijke en aangename sfeer, maar ook om zijn innovatieve karakter. Wonen in woonzorgcentrum Vissershaven betekent veel bewegingsvrijheid in een veilige omgeving.

Kom eens langs!

Van Konijnenburgweg 34
4611 HL Bergen op Zoom
0164 288 700

Routebeschrijving

Even binnenkijken...

De binnentuin
In de gezamenlijke ruimte zijn regelmatig activiteiten

Vissershaven telt in totaal zes woningen met elk acht bewoners. De woningen zijn voorzien van de nieuwste technologische toepassingen met als doel de kwaliteit van wonen en leven voor bewoners te verbeteren. 

Net als thuis

Vissershaven probeert zoveel mogelijk te behouden wat de bewoners thuis ook hadden. Deuren zijn allemaal open, bewoners kunnen zich vrij in het complex én ook daarbuiten bewegen. Regelmatig ontmoeten bewoners en buurtgenoten elkaar in de gezamenlijke binnentuin. Buurtgenoten houden ook een oogje in het zeil. 

Mantelzorgers helpen actief mee bij het halen van de boodschappen in de nabijgelegen supermarkt en bij het koken in de gezamenlijke huiskamer. Elke woongroep bepaalt zelf wanneer en wat er gegeten wordt. Net als thuis.

Wat Visserhaven zo bijzonder maakt

  • Woonzorgcentrum Vissershaven fungeert als voorbeeldlocatie voor Nederland. Door de toegepaste domotica kunnen we bewoners hun vrijheden teruggeven, zodat ze naar buiten kunnen gaan.
  • Vrijwilligers uit de buurt kunnen zich aanmelden om als extra ogen te fungeren voor de veiligheid van de bewoners.
  • Familie ziet hun familielid opknappen. Door de geboden bewegingsvrijheid en veiligheid kunnen bewoners met dementie weer een actiever leven leiden.

Moderne techniek

De inzet van moderne technieken maakt het mogelijk dat bewoners met dementie maximale vrijheid genieten terwijl - en dat is zeker zo belangrijk - hun veiligheid zo goed mogelijk wordt geborgd. Binnen Vissershaven worden het zorgproces en de domotica-toepassingen voor elke bewoner zo optimaal mogelijk op elkaar afgestemd. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van zogenoemde leefcirkels. Die biedt de bewoners, afhankelijk van hun mogelijkheden, de maximale ruimte om in vrijheid te bewegen.

Het klinkt in tegenspraak met elkaar, maar door duidelijk de grenzen te bepalen worden voor de bewoners van Vissershaven juist grenzen verlegd. Zij kunnen zich immers, in alle veiligheid, vrij bewegen.

Een dag op Vissershaven

Onze collega Annick werkt als verzorgende IG op Vissershaven. In dit filmpje laat ze samen met recruiter Henriëtte zien hoe het er in Vissershaven aan toe gaat!

Ook werken op Vissershaven? Solliciteer als zorgmedewerker en geef tijdens jouw sollicitatiegesprek aan dat je graag op deze locatie komt te werken!