Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Activiteiten Het Getij overgenomen door De Rose-Linde

TanteLouise stopt per 1 augustus 2023 met de coördinatie en ondersteuning van inloophuis Het Getij. Helaas zal Het Getij dan haar deuren sluiten. Centrum De Rose-Linde in Roosendaal zal (een deel van) de activiteiten van Het Getij overnemen.

Belangrijke ontmoetingsplek

Het Getij is de afgelopen jaren een belangrijke ontmoetingsplek geweest voor kankerpatiënten en hun naasten. Een doel dat tanteLouise een warm hart toedraagt. Daarom hebben we vanaf januari 2022 het bestuur van Het Getij overgenomen, zodat deze ontmoetingsplek kon blijven voortbestaan.

Stokje overdragen

TanteLouise heeft de periode erna gekeken of wij de aangewezen partij zijn om de activiteiten van Het Getij te blijven voortzetten. In overleg met het Bravis ziekenhuis en De Rose-Linde ondervonden we dat het vooral belangrijk is dat (het oncologiecentrum van) Bravis ziekenhuis betrokken is en dat een goede aansluiting op het ziekenhuis en coördinatie daarin nodig is.

Centrum De Rose-Linde in Roosendaal is daar al goed op ingericht en heeft korte lijnen met Bravis ziekenuis. Mede daarom dragen wij het stokje over aan De Rose-Linde. Zij zullen (een deel van) de activiteiten in deze regio gaan overnemen en begeleiden.

Activiteiten per 1 augustus

Tot aan de zomervakantie wordt het pand aan de Westersingel nog gebruikt voor de ontmoetingen op donderdagmiddag. Daarna stoppen ook deze activiteiten. Per 1 augustus stopt tanteLouise officieel met de ondersteuning van Het Getij. De website www.hetgetij.com blijft nog even online, maar zullen we na verloop van tijd offline halen.

  • De ontspanningsoefeningen bij de broeders in Huijbergen worden voortgezet en blijven door tanteLouise ondersteund;
  • De workshops speksteen worden overgenomen door De Rose-Linde;
  • Het lotgenotencontact van de hoofd-hals-vereniging van Het Getij worden overgenomen door De Rose-Linde; Eline Koper blijft hierbij betrokken.

Voor de overige activiteiten zal De Rose-Linde bekijken waar de behoeften liggen en voor continuïteit zorgen.

Overdracht Het Getij aan Centrum De Rose-Linde

Het bieden van een luisterend oor en ondersteuning voor eenieder die moet leven met (de gevolgen van) kanker blijft van groot belang in deze regio. Het Getij heeft goede afspraken gemaakt met Centrum De Rose-Linde om deze belangrijke functie voort te zetten. De Rose-Linde is gevestigd in Roosendaal en zal in de (nabije) toekomst ook activiteiten en bijeenkomsten organiseren in Bergen op Zoom en de omgeving.

Kijk voor meer informatie op