Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

BBL-opleiding tot zorgmedewerker start in september

Werken in de ouderenzorg is meer dan bedden opdekken alleen, weet leerling verzorgende Pauline Cloots. “Als je een bewoner een vrolijke dag kan bezorgen, is het goed.” Denk jij aan een carrière in de zorg? In september start onze BBL-opleiding tot verzorgende IG of verpleegkundige!

Werken én leren

Als je een BBL-opleiding tot verzorgende IG of verpleegkundige volgt, dan ga je 1 dag per week naar school en werk je daarnaast minimaal 24 uur per week in de zorg. Gedurende de tijd dat je opleiding duurt (3 jaar, tenzij je de verkorte opleiding volgt), werk je elk jaar in ander verpleeghuis van tanteLouise. Je krijgt meteen salaris én staat ‘met je voeten in de klei’. Iets voor jou? Lees dan verder via deze link.

Pauline, hoe kwam jij erbij om de BBL-opleiding te gaan volgen?

“Het zorgen voor mensen, dat is echt mijn passie. Om er voor mensen te kunnen zijn. Dat je iemand een vrolijke dag kunt geven. Ik was al 10 jaar helpende niveau 2. Toen werd me door collega’s aangeraden om de opleiding tot verzorgende te doen. Ik ben heel leergierig, dus dat leek me wel wat.”

Wat doe je als verzorgende in de ouderenzorg?

“Het is meer dan bedden opdekken alleen. Er komt zoveel bij kijken. Mensen verzorgen, een luisterend oor bieden, koffie rondbrengen, rapporteren, individuele aandacht geven. Tijdens je opleiding leer je alles wat je moet weten: met mensen omgaan, verdieping over ziektebeelden zoals dementie, handelingen zoals injecteren en wondzorg, werken met een tillift. Ik vind het fijn om meteen zoveel in de praktijk aan het werk te zijn.”

Wat zijn de leukste momenten op een werkdag?

“Als je een bewoner een vrolijke dag kan bezorgen, dan is het goed. Er zijn voor de mensen vind ik belangrijk. Dat ze zich gehoord voelen. En natuurlijk het prettig samenwerken met collega’s maakt je dag leuk.”

Wat voor diensten draai je?

“Dat kan in elk verpleeghuis weer net anders geregeld zijn, maar in principe zijn er ochtenddiensten, avonddiensten en nachtdiensten. Die duren meestal van 7 tot 3, van 3 tot 11 of van 11 tot 7. Ook in het weekend werk je, maar niet altijd natuurlijk. Je kan je bij tanteLouise zelf inroosteren en aangeven welke diensten je kunt draaien. Natuurlijk verdelen we dat zo eerlijk mogelijk.”

Hoe vind je het op Heideduin, het verpleeghuis waar je nu werkt?

“Heel goed, ik heb het erg naar mijn zin. De begeleiding is heel goed. Je hebt bij tanteLouise een praktijkopleider en een werkbegeleider. Je praktijkopleider kijkt je opdrachten na en voert de voortgangsgesprekken. Bij mijn werkbegeleider kan ik met al mijn vragen terecht. En de sfeer is leuk, met collega’s, bewoners, mantelzorgers en vrijwilligers. We doen het echt samen.”

Wanneer verwacht je klaar te zijn?

“Ik zit nu in mijn tweede jaar, maar ben al met mijn laatste examens bezig. Ik doorloop de opleiding sneller omdat ik al in de zorg werkte. Als je niet al uit de zorg komt, dan duurt het traject meestal wel drie jaar. Ik hoop na mijn opleiding hier te mogen blijven. Ik wil sowieso in de ouderenzorg blijven, vanwege het contact met mensen. Het geeft zoveel voldoening. Ik had dit veel eerder moeten doen.”

Meer weten?

Je kunt meerdere keren per jaar solliciteren bij tanteLouise voor de BBL-opleiding niveau 3 verzorgende IG/MMZ en niveau 4 verpleegkundige. Wil jij meer weten over de BBL-opleiding bij tanteLouise? Lees dan verder op werkenbij.tantelouise.nl en kijk dit filmpje:

Leerling Jantine vlogt over haar werk als BBL-leerling