Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Bewoners tanteLouise mogen gratis naar openluchtspektakel ‘53

In samenwerking met het Meeussen Fonds en Stichting De Vierschaar biedt tanteLouise haar bewoners een avond uit aan naar openluchtspektakel ’53. De speciale voorstellingen, niet toegankelijk voor het reguliere publiek, zijn op woensdagavond 6 en donderdagavond 7 september. Er zijn nog kaarten! Per bewoner mag er één begeleider (mantelzorger of vrijwilliger) mee.

Aanmelden

Een spectaculaire voorstelling van Stichting De Vierschaar over de watersnoodramp, opgevoerd bij De Waterschans in Bergen op Zoom. Samen herinneringen ophalen en praten over "hoe het toen was", maar vooral ook een mooie avond beleven. De voorstellingen waarbij er plaatsen voor tanteLouise zijn gereserveerd zijn op woensdag 6 en donderdag 7 september 2023. U wordt verwacht van 19:30 (start 20:00) tot ongeveer 22:30 uur.

Per bewoner mag er één begeleider mee. Er zijn voor u geen kosten aan verbonden. Let op: vervoer is op eigen gelegenheid. Parkeren en verdere praktische informatie ontvangt u na aanmelding. Wilt u komen? Leuk! Stuur dan een mailtje naar eva.straten@tantelouise.nl. Als een bewoner geen mantelzorger heeft om als begeleider mee te gaan, dan kan Eva diegene misschien koppelen aan een vrijwilliger, dus stuur ook dan een mailtje.

Speciale voorstellingen

De voorstellingen op 6 en 7 september, niet toegankelijk voor het reguliere publiek, zijn open generale repetities waarbij onder meer bewoners van tanteLouise en leerlingen van scholen mogen komen kijken. Eva Straten, coördinator facilitair bij tanteLouise, opperde het idee om onze bewoners te betrekken toen ze via haar zoon Lucas – die in de voorstelling meespeelt bij het ensemble - hoorde dat de Vierschaar naar een mooie maatschappelijke invulling zocht van deze avonden. “Onze bewoners zijn de generatie die het heeft meegemaakt. Zij hebben hier nog veel herinneringen aan. Het idee werd meteen heel goed ontvangen door de Vierschaar en tanteLouise. We zijn natuurlijk heel blij dat het Meeussen Fonds dit wil sponsoren.”

Alle bewoners zijn een tijdje terug persoonlijk uitgenodigd door tanteLouise. Voor degenen die niet kunnen gaan, wordt er een opname gemaakt van de voorstelling zodat die later in onze woonzorgcentra getoond kan worden.

Mevrouw Heerschap-Ditvoorst en Lucas met het gedenkbordje van de watersnoodramp

Gedenkbordje

De gratis kaarten zijn niet het enige bijzondere aan dit verhaal. Toen mevrouw Heerschap-Ditvoorst, bewoonster van Bosgaard in Halsteren, hoorde van de voorstelling, besloot ze een dierbaar gedenkbordje te schenken voor de tentoonstelling die in samenwerking met het watersnoodmuseum wordt georganiseerd bij de voorstelling.

Mevrouw Heerschap-Ditvoorst overhandigde het kostbare bezit afgelopen woensdag aan Lucas, de zoon van Eva. Het bordje heeft veel betekenis voor haar. In de nacht van de watersnoodramp in 1953, mevrouw was toen 12, is haar vader vanuit Bergen op Zoom meteen gaan helpen en hij bleef helpen tot het niet meer nodig was. Er heeft zelfs een drenkeling een tijdje bij hen ingewoond. Haar vader kreeg het gedenkbordje als dank voor zijn inspanningen. Op het bordje staat de tekst ‘Houdt moedig stand’ en een afbeelding van Dores Rijkers, een beroemde redder van drenkelingen uit de 19e eeuw. Twee jaar later kwam meneer Ditvoorst bij een ongeluk om het leven.

Eva: “Het bordje heeft altijd bij mevrouw thuis gehangen, eerst in haar ouderlijk huis, toen in haar eigen huis en de laatste jaren in Bosgaard.” Eva gaat ervoor zorgen dat het bordje ook na de voorstellingen goed terecht komt, bijvoorbeeld in het watersnoodmuseum in Halsteren.

Meer weten?

Wilt u meer weten over openluchtspektakel ’53? Neem dan een kijkje op de website van de Vierschaar.

Onze bewoners zijn de generatie die de watersnoodramp hebben meegemaakt

Eva Straten, coördinator facilitair bij tanteLouise

Eva neemt samen met haar zoons het gedenkbordje in ontvangst