Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Conny Helder beoogd minister voor Langdurige Zorg en Sport

Haar naam circuleerde al enkele dagen in de media, maar nu is het officieel: Conny Helder, de afgelopen jaren bestuursvoorzitter bij tanteLouise, is de beoogde minister voor Langdurige Zorg en Sport in het kabinet Rutte IV. Als de komende dagen alles naar plan verloopt staat ze - na de koninklijke beëdiging - maandag 10 januari ‘op het bordes’.

Conny Helder komt vanaf die dag te werken op het ministerie van VWS met Ernst Kuipers als minister van Volksgezondheid en Maarten van Ooijen als staatssecretaris Jeugd en Preventie.

Trots én even slikken

Bij tanteLouise overheerst de trots, al is het plotselinge vertrek van Conny Helder ook wel even slikken. “Het is absoluut een enorme eer dat zij voor deze functie is gevraagd. Daar zijn we als organisatie natuurlijk ontzettend trots op. Keerzijde is wel dat we bij tanteLouise een ontzettend gedreven bestuurder en betrokken collega verliezen. We gaan haar missen”, zeggen Jan-Kees van Wijnen en Ingeborg Roks, beiden lid van de raad van bestuur.

Enorme groei

Conny Helder trad in de zomer van 2017 aan als bestuursvoorzitter van tanteLouise. Onder haar leiding maakte de zorgorganisatie een enorme groei door. Zowel op het gebied van dementiezorg als de ontwikkeling en inzet van moderne zorgtechnologie, behoort tanteLouise tot de absolute koplopers.

Conny Helder maakte zich er sterk voor om die kennis en expertise zoveel mogelijk te delen. Ze zocht daarbij nadrukkelijk de samenwerking met collega-organisaties, zowel in de eigen regio als in andere delen van het land of zelfs daarbuiten. Daarmee onderstreept ze het bredere belang dat haar voor ogen staat: de noodzaak om in samenhang nieuw beleid te ontwikkelen om de ouderenzorg ook in de toekomst toegankelijk, betaalbaar en aantrekkelijk te houden. Als bestuurslid en woordvoerder van branchevereniging ActiZ droeg ze die boodschap ook uit, waarbij ze zich sterk maakte voor de belangen van de gehele VVT-sector (Verpleging, Verzorging & Thuiszorg).

Afscheid

Het beoogde ministerschap en de snelle installatie van het nieuwe kabinet heeft als consequentie dat Conny Helder haar huidige werkzaamheden per direct neerlegt. Dat betekent dus ook dat ze abrupt afscheid neemt van tanteLouise. “Je kunt zeggen: dat is jammer, maar tegelijkertijd zijn we natuurlijk gewoon hartstikke trots op haar”, zegt Miranda de Vries, voorzitter van de raad van toezicht. “Iemand die zo goed acteert, zowel bij tanteLouise als bij ActiZ, verdient het om een stap als deze te maken. We kunnen haar alleen maar dankbaar zijn. Conny laat een fantastische organisatie achter. Een ijzersterke tante, met een goed bestuur waarmee we in het volste vertrouwen de toekomst tegemoet gaan.”