Je gebruikt een verouderde browser.

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Minder heupfracturen dankzij heupairbag

Sinds tanteLouise gebruik maakt van de Wolk heupairbag is het aantal heupfracturen door een val met bijna de helft afgenomen. Dat bleek uit een studie die tanteLouise onlangs samen met onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft gedaan.  De bevindingen van het onderzoek zijn onlangs gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift BMC Geriatrics.

TanteLouise voerde samen met onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) een studie uit om het effect van de inzet van de Wolk heupairbag op het aantal heupfracturen te evalueren.

In de periode waarin we steeds meer Wolk heupairbags in gebruik namen, hebben we het aantal heupfracturen bestudeerd. De studie laat zien dat het aantal heupfracturen door een val met ongeveer de helft is afgenomen. En dát met de inzet van slechts 45 heupairbags bij ruim 900 bewoners. Een indrukwekkend resultaat wat in lijn ligt met onze eigen ervaringen. Om die reden heeft tante de Wolk al helemaal omarmd in de dagelijkse praktijk. Ondertussen hebben we circa 100 heupairbags in gebruik.  

We zijn trots dat we dit samen met LUMC kunnen bekrachtigen in een wetenschappelijk onderzoek. LUMC schreef er een mooi artikel over op hun website: Heupairbag vangt klap op voor ouderen: minder heup- en bekkenfracturen na val | LUMC

En er is nog iets om trots op te zijn… BMC geriatrics, een wetenschappelijk tijdschrift voor geriatrie, heeft de prachtige resultaten onlangs gepubliceerd in een wetenschappelijk artikel. Nieuwsgierig? Download het artikel via onderstaand download-knop

Ook interessant!